Deltagerrekord: 136 brydere fra 19 lande indtog Nykøbing Falster

00:43

I alt deltog 140 brydere fra 19 lande, da Brydeklubben Thor i Nykøbing Falster afholdt stort stævne. Thor Masters har været afholdt i alt 16 gange. Video: Alexander Brun - TV ØST

Fredag og lørdag løb et af verdens største brydestævner af stablen i Nykøbing Masters. Aldrig har så mange deltaget i stævnet.

De har gjort det mange gange før, men i år var noget ganske særligt for Brydeklubben Thor på Falster.

I går afholdt de nemlig et af verdens største brydestævner, Thor Masters, i Nykøbing Falster, og i år slog de deltagerrekord. Thor Masters har været afholdt 16 gange, og denne gang deltog 136 brydere fra hele 19 lande.

Og det er noget, der vækker stolthed hos cheftræner Thor Hyllegaard.

- Jeg har det super godt. Normalt plejer vi at skulle slukke en masse små ildebrande. Måske ikke noget, som dem herinde bemærker, men sådan er det. Og det har der slet ikke været noget af i år. Så det er helt fantastisk, siger han.

Stor opbakning fra bryderne

Thor Masters er blandt de tre største brydestævner i verden, hvis man ikke tæller VM, EM og OL med. Og for brydeklubben på Falster handler de især om at gøre det til mere end bare et brydestævne.

Vi oplever kæmpe opbakning fra bryderne til at køre videre. De synes, det er et fedt koncept, så det har vi egentlig holdt fast i

Thor Hyllegaard, cheftræner, Brydeklubben Thor

- Vi prøver at skabe et event også. Det skal være sjovt for bryderne. Der er noget lir, når man går ind, og der er musik hele dagen. Det er ikke bare en tom hal og tre brydemadrasser, der ligger, siger Thor Hyllegaard.

- Vi oplever kæmpe opbakning fra bryderne til at køre videre. De synes, det er et fedt koncept, så det har vi egentlig holdt fast i. Og de sidste tre år er det bare vokset helt vildt.

Mark O. Madsen brillerede

Og så giver stævnet også en unik mulighed for at træne dét, som det hele handler om: Brydningen.

- Dels får vores danske brydere lov til at møde nogle af de bedste i verden. Vores upcoming unge drenge får lov til at konkurrere med nogle af de allerbedste. Og bagefter har vi en ti dage lang træningslejr, hvor alle nationer også deltager. Der får vi rig mulighed for at træne noget mere, siger cheftræneren.

Den danske bryder Mark O. Madsen var en af dem, der havde stor succes ved stævnet. Han vandt både guld i 77 kilo-klassen og blev kåret til turneringens bedste bryder. 

Læs også Talentprismodtager: Brydeklubben Thor betyder alt

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App