Debat: At værne om naturen er et fælles anliggende

Næstveds natur er kommunens største aktiv. Derfor skal borgerne tage ansvar og stille krav.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Af Helle Jessen (S), Næstved Kommune

Vores unikke natur er måske i virkeligheden kommunens allerstørste aktiv. Derfor skal vi passe godt på den. For naturens, klimaets og vores fremtids skyld.

Mulighederne for friluftsliv betyder noget, når mennesker vælger, hvor de vil bosætte sig eller holde ferie. Vi har brug for både tilflyttere og turister, når vi skal udvikle Næstved Kommune. Derfor skal vi huske at fortælle, hvor dejligt her er.

Naturen er ikke en film, man skal se på TV, men noget man også skal føle, lugte og høre. Derfor skal vi sørge for, at børn og unge får mulighed for at få gode autentiske naturoplevelser.

Friluftsliv og motion gavner sundheden. Derfor skal adgangen til vores naturværdier sikres for alle dem, der holder af at færdes i naturen.

Vi har flere smukke landskabsområder, der opfylder de fleste af Friluftsrådets kriterier for etablering af Naturparker. Et projekt, der kan være med til at få kommunen “på landkortet”. Derfor skal vi bare se at komme i gang. 

Borgerinddragelse fordrer, at politikerne tør overlade ansvar til de frivillige ildsjæle. De færreste gider lege med, hvis de ikke får indflydelse.

At værne om naturen er et fælles anliggende. I et levende demokrati er det derfor nødvendigt, at borgerne tager ansvar og stiller krav - også på natur- og miljøområdet.

Debatindlægget er ikke udtryk for TV ØST’s holdning men udelukkende den pågældende debattørs. 

DELTAG I DEBATTEN

Send dit debatindlæg forsynet med navn, adresse, parti eller liste, eventuelt stilling, telefonnummer og foto til: debat@tveast.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere.

Nyhedsoverblik