Debat: Det frie sygehusvalg

Ofte kan det være et spørgsmål om få minutter, om man overlever eller ej. Derfor skal man altid køres til nærmeste ledige sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Af Timo Jensen (V), kandidat til kommunal- og regionsrådsvalget

Når man i Danmark skal hentes i en ambulance, så koster det samfundet mange penge. En ambulance koster i gennemsnit omkring 75 kroner i minuttet.

Det er derfor ikke helt lige meget, hvordan vi anvender ambulancetjenesten. Er man så heldig at bo på landet, for eksempel i en lille by øst for Ringsted, så har man 20 kilometer til Køge og 40 kilometer til Slagelse.

Det er sund fornuft, at ambulancen kører til Køge. For det første må det være sådan, at man altid føres til det nærmeste kvalificerede sygehus. For det andet må det være sådan, at borgeren har indflydelse på, hvor man skal hen. Hvis man er i stand til at argumentere for det, eller en pårørende kan føre ordet.

For det tredje er det almindelig sund økonomisk fornuft at vælge den billigste vej, hvis den er god nok. Det koster cirka 3.000 kroner ekstra at køre en patient fra Fjellebro til Slagelse frem for Køge.

Gad vide hvor ofte det sker?

I hovedparten af ambulancekørsler er destinationen ikke den afgørende. Det er derimod den tid, der går med transport hen til en kompetent behandler.

Ofte kan det være et spørgsmål om få minutter, om man overlever eller ej. Derfor skal man altid køres til nærmeste ledige sygehus og hvis muligt det sygehus, man er tryg ved, hvis det er muligt og forsvarligt.

Det vil jeg arbejde på i det nye regionsråd.

Debatindlægget er ikke udtryk for TV ØST’s holdning men udelukkende den pågældende debattørs. 

DELTAG I DEBATTEN

Send dit debatindlæg forsynet med navn, adresse, parti eller liste, eventuelt stilling, telefonnummer og foto til: debat@tveast.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere.

Nyhedsoverblik