Debat: Bevar formidlingshuset på Gedser Odde

Det kan simpelthen ikke accepteres, at dette unikke sted blot slettes af landkortet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Af Kim Grützmeier (S), Guldborgsund Kommune

Som bekendt er Gedser Odde både Danmarks og Skandinaviens sydligste punkt, og det fortjener i sagens natur stor opmærksomhed.

Efter næsten 20 års tilløb er der nu etableret et velbesøgt formidlingshus med skiftende udstillinger i den tidligere marinestation. Flere og flere finder vej hertil, og dette skal absolut sikres og udbygges fremover, da det er et stort turistmæssigt aktiv.

Et stort problem i denne sammenhæng er imidlertid, at Sydspidsen ejes af Gedsergård, og at lejekontrakten udløber i 2023.

Og hvad så?

Det er desværre min opfattelse, at det kan blive svært at få en ny lejekontrakt i stand, og derfor, synes jeg, at Guldborgsund Kommune skal tage initiativ til at få eksproprieret den yderste del af odden og også sørge for at få iværksat en højst påkrævet kystsikring, så bygningen ikke om få år forsvinder i havet.

Det kan simpelthen ikke accepteres, at dette unikke sted blot slettes af landkortet, og i den sammenhæng skal det ikke forglemmes, at der er ofret store summer, millionbeløb, på istandsættelsen af de forfaldne bygninger.

Gode lokale kræfter har længe haft fokus på denne problematik, og der er dannet en forening Bevar Gedser Odde, og jeg skal opfordre alle til at bakke omkring dette initiativ.

DELTAG I DEBATTEN

Send dit debatindlæg forsynet med navn, adresse, parti eller liste, eventuelt stilling, telefonnummer og foto til: debat@tveast.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere.

Nyhedsoverblik