De unge flytter væk fra fremtidens industri i yderområderne

Strømmen af unge til storbyerne kan få konsekvenser for virksomheder i yderområderne på sigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De fleste havde formentlig ikke troet, at industrien i yderområderne er fremadstormende, og at der her er masser af arbejdspladser. For på trods af, at de unge strømmer mod storbyer som København og Odense, og at snakken om at placere sig i yderområderne kan være nedladende, så placerer industrien sig alligevel på landet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Scansteel Foodtech ApS i Slagelse, der producerer større maskiner til fødevareindustrien, er en af de virksomheder, som har valgt marker til frem for støj og store ejendomme.

- Vi kunne frit vælge placering, når vi alligevel skulle flytte. Men vi valgte Slagelse, fordi der tilfældigvis lå en konkurrent i bygningerne før os, så faciliteterne passede til vores behov. Vi har den arbejdskraft, vi skal bruge nu. Men det er ikke sikkert, at det bliver ved med strømmen af unge til København og Odense her fra området, siger Henrik Sandberg, der er administrerende direktør i Scansteel Foodtech.

For kort tid siden købte virksomheden fabriksbygninger i Slagelse, men det tyder på, at der skal findes en løsning på, hvordan virksomheder i landdistrikterne fremover skal sikres. For hvis man har en plan om at vinde globale markedsandele på sigt, vil der med sikkerhed være behov for endnu mere arbejdskraft.


Nyhedsoverblik