De lokale brandstationer mangler frivilligt mandskab

Der er ikke nok af de deltidsansatte brandmænd i regionen og Danske Beredskaber kalder udviklingen for udfordrende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De deltidsansatte brandmænd, der rykker ud til både ildebrande og trafikulykker i deres fritid, er efterhånden gået hen og blevet lidt af en mangelvare. Også på brandstationen i Næstved, hvor brandchef Erik Andersen fra Midt – og Sydsjællands Brand og Redning godt kunne bruge i hvert fald ti mand mere på de i alt ni lokale brandstationer.

- I dagligdagen går det, men robustheden i redningsredskaber forsvinder jo, når man på trække på de samme igen og igen, lyder det fra brandchefen.

Ifølge Danske Beredskaber er manglen på de deltidsansatte brandfolk ikke noget nyt, men tendensen er stigende og mærkbar i vores del af landet.

Vi mangler 50

I regionen mangler omkring 50 mand, der frivilligt gider at trække i brandmandsuniformen ifølge Danske Beredskaber. Det er ikke alvorligt, men udviklingen er alligevel udfordrende.

- Det her handler ikke om, at ting brænder ned til grunden, fordi vi ikke har de her folk, men der skal løbes stærkere og der er nogen, der skal gøre i ekstra indsats, fortæller Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef hos Danske Beredskaber.

Også på Lolland og Falster oplever de samme tendens. Her lyder vurderingen, at en 10-15 ekstra deltidsansatte brandmænd, ville lune gevaldigt på arbejdsklimaet.

- Hvis vi nu har nogle specieller situationer, hvor vi har behov for ekstra mandskab, så ville jeg hurtigere kunne få det her mandskab frem, hvis jeg havde flere deltidsansatte brandmænd at trække på, siger operativ chef i Lolland-Falster Brandvæsen, Bjarne Noer Larsen.

Lønnet arbejde

Danske Beredskaber har i samarbejde med blandt andre Beredskabsstyrelsen iværksat kampagnen blivbrandmandnu.dk.

- Vi er i hvert fald nødt til at begynde med at gøre opmærksom på at det her er en mulighed, siger Bjarne Nigaard fra Danske Beredskaber.

En deltidsansat brandmand tjener mellem 60-100.000 om året afhængig af antallet af brande, der rykkes ud til. 

Læs mere om brandmandskampagnen her

 


Nyhedsoverblik