De to drenge bag brand i stubmølle er nu løsladt

De to drenge, der har siddet varetægtsfængslet siden maj for at stå bag branden i stubmøllen i Holbæk, er nu blevet løsladt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De to unge drenge, der er sigtet for at stå bag branden på den fredede stubmølle i Strandparken i Holbæk, er nu blevet løsladt. 

De to drenge på henholdsvis 16 og 17 år har siddet varetægtfængslede indtil den 13. juni, siden de blev anholdt i slutningen af maj måned. Efter et nyt retsmøde blev det besluttet, at de skulle fængsles i yderligere 14 dage. 

Men en af drengene valgte at kære dommen til Østre Landsret, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, til TV ØST. 

quote Østre Landsret kiggede på grundlaget for fængslingen og vurderede, at den, der havde kæret dommen, skulle løslades

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi

- Østre Landsret kiggede på grundlaget for fængslingen og vurderede, at den, der havde kæret dommen, skulle løslades, siger Martin Bjerregaard. 

På fri fod

Grundlaget for løsladelsen var drengens unge alder, personlige forhold og den forventede straf. Derfor blev han løsladt den 14. juni. 

- Når Østre Landsret lægger linjen, så blev vi nødt til at sige: "Hvad så med den anden dreng?". Så nogle jurister kiggede på landsrettens vurderinger og besluttede så, at den anden dreng også skulle løslades, siger Martin Bjerregaard. 

Drengen blev løsladt den 15. juni. 

- Så de er på fri fod nu, men de er stadig sigtet i sagen, siger Martin Bjerregaard.

Tændte bål i fredet mølle

quote De er på fri fod nu, men de er stadig sigtet i sagen

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi

Ved grundlovsforhøret af de to drenge erkendte de mere eller mindre, at de i forbindelse med en fest havde tændt et bål inde i den 300 år gamle og fredede mølle. 

Samtidig oplyser Martin Bjerregaard, at efterforskningen i sagen er afsluttet, og nu skal der strikkes et anklageskrift sammen. På grund af drengenes alder kan de også forvente at få udtalelser fra kommunen. 

Hvilken straf de to drenge står til er nu op til retten, lyder det fra Martin Bjerregaard. 

Se indslaget fra dagen efter branden i den fredede mølle:

Det var den historiske stubmølle, der står i Strandparken i Holbæk, der den 20. maj brændte. Politiet anholdte to unge mænd den 21. maj, som efterfølgende blev varetægtsfængslet for at stå bag branden. 

Sigtet for indbrud og ildpåsættelse

Meldingen om branden indløb den 20. maj klokken 22.28. Møllen var helt overtændt, da politi og brandvæsen ankom til stedet, og brandvæsenet måtte tilkalde forstærkninger, og brugte vand fra fjorden til slukningsarbejdet.

Selv om branden blev slukket, blev der gjort store skader på møllens konstruktion.

De to unge mænd på henholdsvis 16 og 17 år fra Jyderup og Holbæk blev anholdt, efter vidner kunne fortælle, at de brød ind i møllen og anlagde et bål i den fredede træbygning. 

De to drenge er sigtet for indbrud og ildpåsættelse. 

Stubmølle brænder
Læs også
Historisk mølle brændt: To unge anholdt
Stubmølle brænder
Læs også
Historisk mølle brændt: To unge anholdt
Læs også
Første gang siden branden: Se ødelæggelserne inden i stubmøllen i Holbæk
Læs også
Første gang siden branden: Se ødelæggelserne inden i stubmøllen i Holbæk

Nyhedsoverblik