Datter udsat for blotteri: Gerningsmandens dom er til grin

10 dagsbøder á 250 kroner. Sådan lød dommen til en 20-årig mand, der blottede sig for to piger i august. Helt til grin, mener moren til en af pigerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg ved ikke, om man overhovedet kan kalde det en straf. I min verden er det fuldstændig til grin.

Sådan lyder det fra Rikke Andersen fra Nyråd ved Vordingborg om dommen til en 20-årig blotter.

Den nu dømte gerningsmand blottede sig den 4. august ved Dagli’ Brugsen i Nyråd foran Rikke Andersens 10-årige datter og dennes veninde. Det blev en dag, som ikke just er gået i glemmebogen.

- Det er skrækkeligt. Det ønsker man på ingen måde, at nogen børn skal opleve, siger Rikke Andersen.

quote Jeg synes ikke, vores system er godt nok til at udmåle straffe.

Rikke Andersen, mor til pige udsat for blotter

Strengere straffe

Den 20-årige gerningsmand fik sin dom tirsdag ved retten i Nykøbing Falster. Her var Rikke Andersen tilstede, og hun blev noget overrasket over dommen på 10 dagsbøder á 250 kroner. Siden i går har hun så kigget på en række lignende sager, og hendes holdning er klar.

- Jeg synes ikke, vores system er godt nok til at udmåle straffe. Jeg synes, forbryderne bliver tilgodeset på mange områder, mens ofret bliver glemt, mener Rikke Andersen.

Og selvom det er domstolene, der har afgjort datterens sag, så mener Rikke Andersen langt fra, at det er godt nok.

Dommeren har afsagt sin dom, og vedkommende mener, at dommen skulle være 10 dagsbøder á 250 kroner, må man så ikke stole på, at det er rigtigt?

- Jeg har ikke den store tiltro til det danske retssystem. Det ved jeg ikke, om du kan fornemme. Men jeg mener personligt, at det ikke er godt nok. Det er for ladt, siger Rikke Andersen.

quote Når nu jeg ikke kan få en medalje fra Dronning Margrethe, så må jeg bare flashe min bøde i stedet for.

Rikke Andersen

Sagen i egen hånd

Rikke Andersen har onsdag aften lagt en video på Facebook med sin kommentarer på dommen. Det gør hun for at skabe debat og ytre sin utilfredshed.

Det er dog ikke første gang, at Rikke Andersen selv tager initiativ. Den 4. august var hun selv ude og lede efter den 20-årige blotter, hun efterlyste ham på Facebook, og så lagde hun også overvågningsbilleder af manden på de sociale medier.

Netop sidstnævnte handling kan ende med at blive dyrt for Rikke Andersen. Politiet er nemlig i gang med at overveje, om de skal sigte Rikke Andersen for offentliggørelsen. På trods af det, har hun ikke fortrudt noget.

- Når nu jeg ikke kan få en medalje fra Dronning Margrethe, så må jeg tage til takke med min sigtelse, hvis de vælger at opretholde den, og så må jeg bare flashe min bøde i stedet for, siger Rikke Andersen.

quote Jeg vil gøre mit til, at folk kommer ud af starthullerne.

Rikke Andersen

- Vi må stå sammen

Hun er fast besluttet på at fortsætte den offentlige debat.

- Vi lever i et demokratisk samfund, og så må vi også kunne stå sammen, hvis vi mener strafferammerne skal op. Jeg vil i hvert fald gøre mit til, at folk kommer ud af starthullerne og siger, at det her vil vi ikke være med til.

Ifølge straffelovens § 232 er strafferammen for blufærdighedskrænkelse, hvis forurettede er under 15 år, op til fire års fængsel.


Nyhedsoverblik