Danske Beredskaber: Elastikken ikke kan spændes mere

De Danske Beredskaber er presset helt ud til kanten. Nu håber de på, at vandet ikke stiger for voldsomt. - For vi kan ikke klare mere, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at holde stand, men vi har ganske enkelt ikke mere at investere nu. 

Sådan lyder meldingen fra Bjarne Nigaard, sekretariatschef for Danske Beredskaber. 

For efter stormen Urd for en uge siden og nu endnu en omgang vandstansdstigning, så er landets beredskaber presset på ressourcer og mandskab. 

- Vores beredskaber har rekvireret alt det mandskab og materiel, det er muligt for dem at få klar, lyder det i en pressemeddelelse. 

- Vi må derfor bare håbe på, at vandet ikke stiger for voldsomt. For vi kan ikke klare mere, hvor gerne vi end ville.

Grænsen nået

Bjarne Nigaard oplyser, at trods der er indkaldt al mandskab, og man har forsøgt at forebygge så meget som muligt, så er grænsen nu nået. 

Meget udstyr er simpelthen ikke klar, lyder det. Watertubes og mobile dæmninger var brugt under stormen Urd og er derfor ikke sat tilbage, retableret og klargjort igen - og denne gang er der også behov for større mængder materiel. 

Og så er der mandskabet. Her er der kaldt alle ind. 

- Vi har forebygget der, hvor vi kan, og vi har selvfølgelig fået hjælp fra frivillige, naboberedskaber, Beredskabsstyrelsen og andre. Men vi må erkende, at elastikken ikke kan spændes mere, udtaler Bjarne Nigaard.

- Vi har materiale i den mængde og den kvalitet, vi nu engang har. Men ingen af delene er længere tilstrækkeligt. Og ham, der havde indsatsansvaret og var på vagt fire døgn i træk i sidste uge, er flere steder den samme, der skal på vagt denne gang, for der er ikke længere andre, der kan afløse.


Nyhedsoverblik