Dansk Sygeplejeråd: Akut assistance til Holbæk Sygehus er et skridt i den rigtige retning

Region Sjælland er klar med hjælp til et presset Holbæk Sygehus. Dansk Sygeplejeråd har længe kendt til problemerne og hilser initiativer velkommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er et arbejde, der bliver sat i gang med det samme. Det mener vi også er påkrævet, og det viser noget om situationens alvor.

Sådan siger Helle Dirksen, der er kredsformand for Dansk Sygeplejeråd, om de nye initiativer, som Region Sjælland onsdag har sat i gang for at lette presset hos personalet på medicinsk afdeling på Holbæk Sygehus.

vo_holbaek_sygehus.transfer3.jpg
Læs også
Region Sjælland om akut hjælp til Holbæk Sygehus: - Det giver et pusterum til personalet
vo_holbaek_sygehus.transfer3.jpg
Læs også
Region Sjælland om akut hjælp til Holbæk Sygehus: - Det giver et pusterum til personalet

Har længe været opmærksomme på problemet

Dansk Sygeplejeråd har tidligere råbt op om arbejdsforholdene på Holbæk Sygehus. Den 23. januar indberettede rådet den medicinske afdeling på sygehuset til Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Man er nødt til at gøre noget anderledes, end man har gjort hidtil, fastslår Helle Dirksen.

Dengang var Dansk Sygeplejeråd bekymret for patientsikkerheden på grund af manglende faglig kompetence og ressourcer.

- At personalet har brug for et pusterum – det er noget af det, vi har gjort opmærksom på længe, siger kredsformanden.

quote Jeg håber så, at man har personale nok på Sjællands Universitets Hospital til at passe patienterne – ellers er det helt ”gakkelak

Helle Dirksen, kredsformand for Dansk Sygeplejeråd

Håber der er personale nok på Sjællands Universitetshospital

Nu har formandskabet i Region Sjælland vurderet, at der skal nogle nye tiltag til, som skal lette presset for personalet på den medicinske afdeling.

Optageområdet skal justeres og Region Sjælland vil derfor oprette midlertidige sengepladser på Sjællands Universitetshospital. Det er endnu uvist, om sengepladserne vil blive oprettet på hospitalets afdeling i Køge, Roskilde eller Lejre.

- Det, at man ændrer optageområdet, er et skridt i den rigtige retning. Der er brug for, at man ikke længere modtager så mange patienter. Jeg håber så, at man har personale nok på Sjællands Universitets Hospital til at passe patienterne – ellers er det helt ”gakkelak”, siger kredsformanden.

quote Det er godt, at der bliver lavet en tarsk force, der følger situationen. Men det kommer jo også an på, hvilke løsninger og initiativer, der kommer ud af det. Det her løser ikke tingene alene

Helle Dirksen, kredsformand for Dansk Sygeplejeråd

Andre aktiviteter skal gerne erstatte de kortsigtede løsninger

De nye sengepladser er midlertidige foranstaltninger, der skal løbe året ud.

- Jeg går ud fra, at man efter sommeren igangsætter andre aktiviteter. Tidsperspektivet med resten af 2018 lyder fornuftigt, men det kommer også an på, hvilken viden man tilegner sig til den tid, siger Helle Dirksen fra Dansk Sygeplejeråd.

En række af de andre initiativer, Region Sjælland har iværksat, går på, at formandskabet har nedsat en tarsk force, som løbende skal følge udviklingen på Holbæk Sygehus og søge dialog og samarbejde med faglige organisationer.

- Det er godt, at der bliver lavet en tarsk force, der følger situationen. Men det kommer jo også an på, hvilke løsninger og initiativer der kommer ud af det. Det her løser ikke tingene alene. Der skal handling bag, siger kredsformand Helle Dirksen.

Holbæk Sygehus
Læs også
Sygeplejersker kan fraskrive sig ansvar ved fejl på Holbæk Sygehus
Holbæk Sygehus
Læs også
Sygeplejersker kan fraskrive sig ansvar ved fejl på Holbæk Sygehus

Håndsrækning til bekymrede sygeplejersker

Sygeplejerskerne på Holbæk Sygehus har længe råbt vagt i gevær og for omkring et år siden skrev de et åbent bekymringsbrev til politikere og ledere i sundhedsvæsenet i Region Sjælland.

- Jeg vil håbe, at det her kan være med til at fastholde medarbejdere. Det er svært at vide, om det gør det alene. Men at man fra politisk side tager initiativ til, at man får færre patienter, så sygeplejersker synes, de kan yde en sygepleje, som der er kvalitet og sikkerhed i, det tror jeg godt kan virke motiverende, siger kredsformanden, men tilføjer:

- Det kan da godt være, der skal andre elementer til også – for eksempel kunne man kigge på lønnen.


Nyhedsoverblik