Danmark i dybfryseren: Vejdirektoratet har været på overarbejde

En sneplov endte selv i rabatten mellem Mern og Præstø. Foto: TV ØST

Vejdirektoratet oplyser, at de på de sidste 14 dage har spredt 13.289 tons salt på statsvejnettet.

Danmark har været en tur i dybfryseren.

Sådan lyder det fra Vejdirektoratet, efter de sidste uger har budt på nogle kolde dage. Og det har direktoratet kunne mærke.

På de sidste 14 dage har Vejdirektoratets saltbiler spredt 13.289 tons salt på statsvejnettet. Det er næsten en fjerdedel af den salt, der normalt spredes på en hel vinter herhjemme.

- Vi har haft meget travlt. Den sibiriske kulde har virkelig sat folkene i vores Vintertjeneste og de dygtige vognmænd ude på vejene i arbejde, siger vinterservicekoordinator Carina Meldgaard Frandsen fra Vejdirektoratets Vintertjeneste i en pressemeddelelse. 

Læs også Sneen har ramt Sydsjælland og Lolland-Falster

Isslag, snevejr og snefygning

I sidste uge kulminerede vintervejret – særligt på Sydsjælland og Lolland-Falster.

Sneen væltede ned fra himlen og lukkede flere skoler, aflyste skolebusser og skabte store trafikale problemer.

- Vi prøver som regel at salte og snerydde vejene om natten og i de allertidligste morgentimer, så vi er væk fra vejene med vores store maskiner, når morgenpendlerne melder sig på banen, siger Carina Meldgaard Frandsen.

- I de sidste par uger har vinteren givet os så store udfordringer med både isslag, snevejr og snefygning, at vi har måttet rykke ud på alle tider af døgnet. Men vi ser frem til foråret og mildere temperaturer, så vi kan blive mere usynlige på vejene igen

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App