Dankortene gløder op til påske: I dag bliver en af årets største handelsdage

Foto: TV ØST

Både Næstved Storcenter og Dansk Supermarked forventer dagen i dag bliver blandt de største handelsdage på året.

Der bliver svinget flittigt med dankortene i dag. 

Så meget, at man flere steder på landsplan regner med, at dagen i dag, onsdagen før påske, bliver blandt de helt store handelsdage på hele året.

Hos Dansk Supermarked, der ejer butikker som Bilka, Føtex og Netto, forventer man, at dagen bliver blandt de fem største handelsdage på hele året. Og det skyldes især, at onsdag før påske i år falder på en særlig dato.

Vores onsdag før påske, der falder sammen med en lønningsdag, plejer at være blandt vores top tre over handelsdage

Charlotte Schwatrzlose, centerchef, Næstved Storcenter

- I dag ligger påskeonsdag på lønningsdag, så derfor vil der også være stor villighed til at handle, og derfor forventer vi også, at påsken bliver bedre end sidste år, siger Mette Schouby, pressevagt hos Dansk Supermarked.

Sild og chokoladedessert topper

Omsætning for en enkelt dag som i dag, opgør Dansk Supermarked ikke, men pressevagten oplyser, at en påskeonsdag som i dag, påregnes at blive dobbelt så god omsætningsmæssigt som en almindelig onsdag.

Det er madvarer til påskefrokosten, som vi oftest fylder i kurven påskeonsdag i Dansk Supermarkeds butikker.

- Det er de klassiske ting til påskebordet, som kunderne efterspørger. Det er især sild, rejer, lam, pålæg og chokoladedesserter, som kunderne handler ind, siger Mette Schouby.

Det er de klassiske ting til påskebordet, som kunderne efterspørger. Det er især sild, rejer, lam, pålæg og chokoladedesserter, som kunderne handler ind

Mette Schouby, pressevagt, Dansk Supermarked

Også hos Næstved Storcenter har dagen i dag potentiale til at blive en af de helt store højdespringere blandt shoppedagene.

- Vores onsdag før påske, der falder sammen med en lønningsdag, plejer at være blandt vores top tre over handelsdage, siger Charlotte Schwartzlose, centerchef for Næstved Storcenter, der netop af samme årsag også holder åbent til klokken 22 i dag.

Sneen kan få stor betydning

Men både hos Dansk Supermarked og hos Næstved Storcenter kan vejret i dag spille en stor rolle i forhold til påskesalget.

For flere steder i regionen er der faldet sne, og der forventes at komme mere.

Læs også Kæmpe center på vej i Næstved: Her skal det ligge

- Der, hvor salget er udfordret i år, er på havemøbler og haveplanter, fordi det er for koldt til at gå i haven. Derfor forventer vi ikke, at salget på det område bliver lige så stærkt, som det plejer at være, siger Mette Schouby fra Dansk Supermarked.

Og det er ikke kun havearbejdet, som sne og frost har en indflydelse på. For hos Næstved Storcenter tiltrækker man et opland helt fra Nakskov til Slagelse. Og her vil sne og glatte veje få betydning for shoppelysten. 

- Vi er oppe mod naturens kræfter, og vores kunder skal selvfølgelig føle sig trygge ved at køre afsted. Så det ser ikke ud til, at det bliver, som vi havde forventet. Det er i hvert fald ikke det ryk ind fra morgenstunden, som vi havde drømt om, siger Charlotte Schwartzlose, centerchef hos Næstved Storcenter.

Kan vende lørdag 

Men der er dog håb forude. For også lørdag er blandt de helt store handelsdage - især for Dansk Supermarked, fordi kunderne fortsat handler ind til påskefrokosterne.

Men for Næstved Storcenter kan det, som vejret forhindrer af omsætning i dag, måske blive indhentet lørdag.

- Vi ser ofte, at påskelørdag stort set kun drejer sig om mad, men hvis vejret bliver bedre lørdag, kan den dag blive rigtig stor, for så kan de, der ikke kunne komme i dag, nå at komme lørdag, siger centerchef Charlotte Schwartzlose.

Både Dansk Supermarked og Næstved Storcenter har sat ekstra bemanding ind i anledning af den store shoppedag.

Det er ellers dage som Black Friday og dage op til jul og nytår, der kommer på listen over de helt store handelsdage. 

Ifølge tal, som dankortudbyderen Nets har oplyst til DR, handlede vi i 2016 for lige godt 1,6 milliarder, mens vi i 2017 handlede for knap 1,8 milliarder kroner på dankortet onsdag før påske.

Læs også Næstved Storcenter er blevet solgt

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App