Danish Crown opkøber tysk slagteri

Opkøbet betyder, at slagteriet med base i blandt andet Ringsted bliver de femtestørste slagteri på kreaturer i Tyskland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er blevet skrevet meget om den dansk slagteribranche, som ofte er på usikker grund. Men nu lader det til at lysne lidt hos slagteriet Danish Crown, der blandt andet har base i Ringsted.

Danish Crown køber nemlig aktiviteterne i det tyske kreaturslagteri Teterower Fleisch og bliver det femtestørste kreaturslagteri i Tyskland.

Det skriver Landbrugsavisen.

Passer fornemt ind i Danish Crowns nye  strategi

Teterower Fleisch, som ligger i delstaten Mecklenburg-Vorpommern i det tidligere Østtyskland, omsætter for cirka 1,1 milliarder kroner om året, slagter 110.000 kreaturer årligt, har 187 medarbejdere og er privatejet.

- Den tyske virksomhed passer fornemt ind i Danish Crowns nye 4WD-strategi, hvor vi specielt for oksekødsdivisionen ønsker, at den skal vokse og udgøre en større andel af Danish Crowns samlede aktiviteter - samtidig med, at der skal satses på mere økologi og forædling, udtaler topchef Jais Valeur til Landbrugsavisen.

I forbindelse med den nye strategi er det blevet meldt ud, at oksekød fremover skal fylde mere i slagteriets produktion.

Den nuværende ledelse i Teterower Fleisch fortsætter uændret for at fastholde den lokale forankring af virksomheden, som dog suppleres med ledelseskræfter fra Danish Crown Beef.


Nyhedsoverblik