Dan arbejdede på nedlagt tobaksfabrik: Fik nyt job med det samme

Der er jobboom på Sjælland og øerne, og det har Dan Frederiksen fra Nykøbing Falster mærket på egen krop.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dan Frederiksen fra Nykøbing Falster havde sidste arbejdsdag på den nu lukkede tobaksfabrik Scandinavian Tobacco Group en fredag.

Men han gik ikke ledig længe. Faktisk gik han slet ikke ledig. Mandagen efter startede han nemlig som kedelpasser hos Nordic Sugar, og dermed har han mærket på egen krop, at ledigheden er historisk lav på Sjælland, og at det boomer med job.

- Jeg nåede at søge tre jobs, få to afslag og blive ansat her på det halve år, fra det blev meldt ud, at fabrikken skulle lukke, til det var slut, siger Dan Frederiksen til TV ØST.

- Jeg var heldig, men der er også mange af mine kollegaer, der har fået nyt arbejde med det samme.

Som at vende hjem

Og det giver kedelpasseren lyst til at blive ved med at tilpasse sig arbejdsmarkedet, så han er bedst muligt kvalificeret til fremtiden.

- Det giver en lyst til at efteruddanne sig og tage nogle kurser, når man pludselig finder ud af, at de kan bruge dig til noget. Man skal også arbejde for, at de får øje på dig, siger Dan Frederiksen.

I 21 år arbejdede han hos Scandinavian Tobacco Group, men faktisk er det lidt som om, at han nu er vend hjem.

- Jeg bor lige to gader nede. Og så har jeg faktisk taget min uddannelse her i tidernes morgen. Jeg ville gerne tilbage. Jeg havde i mellemtiden taget uddannelsen som kedelpasser, og det manglede de her. Det var en rar fornemmelse, siger Dan Frederiksen.

Han vurderer, at størstedelen af dem, han arbejdede sammen med i den tekniske afdeling af Scandinavian Tobacco Group, har fået nyt job. Fabrikken lukkede i juli.


Nyhedsoverblik