Cykelløb i skoven var en succes

Der blev trådt både hårdt og mindre hårdt i pedalerne til søndags cykelløb i Vintersbølleskoven. Vordingborg MTB var en succes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mudder, bakker, blade, kulde og cykel. Det var dagens cocktail til de 115 motionister, der søndag havde smurt cykelkæden og var taget til Vintersbølleskoven nær Vordingborg.

- Men vejret har været perfekt. Der har vi været heldige idag, siger Jan Petersen.

Han er arrangøren af Vordingborg MTB, og han er fuldstændig overvældet af den store interesse. For det var ikke mere end tre-fire uger siden, at der var 40 tilmeldt til løbet.

quote Man får et kick ud af det, adrenalin, når man cykler

Tobias Arup Levring

Og nu er skoven fyldt op af cykelryttere, der pløjer deres mountainbike gennem mudder og blade.

Det handler om oplevelsen

En af dem er 13-årige Tobias Arup Levring, som styrtede på første omgang. Men det kunne man ikke mærke på hans humør.

- Man får et kick ud af det, adrenalin, når man cykler, siger han med et stort smil.

Han kørte en omgang på den 7,4 kilometer lange rute.

- Jeg kunne ikke mere. Jeg gik kold, siger han og griner. Herefter tager en stor slurk af sin sodavand, mens hans venner driller ham lidt i sjov. Nok fordi, de ikke kørte meget mere selv.

Men det gør ikke noget ifølge arrangøren. For Vordingborg MTB handler ikke om konkurrence. Det handler om at være med til en oplevelse. At komme ud og røre sig i naturen.

Og det må man sige de mange fremmødte gjorde. For flere af dem kom ind helt tilmudret, med store smil på læberne og klar til en hyggesludder med resten af feltet.

Håber at gentage succesen

Jan Petersen har taget initiativet til løbet. Han understreger dog flere gange, at det ligeså meget er takket være de frivillige, familien og sponsorenes skyld, at det hele kunne lade sig gøre.

- Så er jeg også glad for, at ejerne af Vintersbølleskoven har ladet os bruge den, siger og fortæller videre, at han håber meget på at kunne gentage succesen næste år.

Og hvem ved? Måske bliver det en fast tradition.


Nyhedsoverblik