Claus "Moffe" Nielsen bliver kendt skyldig i ulovligt salg af cannabis

Claus "Moffe" Nielsen bliver kendt skyldig og idømmes et års betinget og seks måneder ubetinget fængselsstraf.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Claus "Moffe" Nielsen bliver kendt skyldig og idømmes et år betinget straf og seks måneders ubetinget. 

Han bliver kendt skyldig i alle forhold, som han var tiltalt for - herunder salg af cannabisolie og at være i besiddelse af børnepornografi.

Der var fire forhold i sagen om Claus "Moffe" Nielsen, hans kone og tre andre medtiltalte. De er alle kendt skyldige efter overtrædelse af lægemiddelloven. 

Hans hustru, Louise Damsgaard Nielsen, får seks måneder, som ikke skal afsones. En af de medtiltalte har som den eneste fået fem måneders betinget straf. Det sker, fordi han ikke har foretaget andet, end at administrere en hjemmeside.

Det krævede de

Forud for domsafsigelsen krævede anklageren, at Claus ”Moffe” Nielsen idømmes tre års fængsel og en bødestraf på 25.000 kroner. Hun mener nemlig, at Claus "Moffe" Nielsen kan dømmes efter straffelovens §191.

Denne paragraf kan kun bruges, hvis der er tale om mindst 10 kilo marihuana, og ifølge anklageren drejer denne sag sig om hele 92 kilo. 

Forsvareren mente dog, at 1,5 års betinget fængsel er nok. 

Se tiltalerne her.

Det var de tiltalt for

Der var fire forhold i sagen om Claus "Moffe" Nielsen, hans kone og tre andre medtiltalte.

Alle fem tiltalte i sagen var tiltalt for i fælles forståelse at have anvendt 87 kilo marihuana til at fremstille 6,75 liter råolie og 51.659 chokoladeknapper med THC, som blev solgt videre til et større antal personer gennem "Moffes" hjemmeside.

Der skulle ifølge anklagemyndigheden være bestilt produkter til en værdi af 2.749.344 kroner.

I dette forhold var Claus "Moffe" Nielsen specifikt tiltalt for at have opstartet produktionen af cannabisolie, pakket den i sprøjter og vakuumpakket den med henblik på forsendelse til kunder. Han var også tiltalt for at betale tre af de andre medtiltalte for at hjælpe med salget.

"Moffes" kone, Louise Damsgaard Nielsen, var tiltalt for at have pakket og sendt produkter afsted og for at have modtaget nogle af pengene fra salget af cannabisolien.

De tre andre medtiltalte var tiltalt for blandt andet at have vejledt personer på Facebook om "Moffes" cannabis-produkter, for at producere chokoladeknapperne og for at modtage penge for ydelserne.

Alle fem er tiltalt for at have forhandlet, reklameret for, fremstillet og emballeret THC-produkter uden at have fået tilladelse til markedsføring af det som lægemidler.

Claus "Moffe" Nielsen har allerede afsonet to måneders fængsel i varetægtsfængsel, og han vil ansøge om at afsone de resterende fire måneder med fodlænke.


Nyhedsoverblik