Charlotte blev født med spastisk lammelse: Nu har hun fået arbejde som bogfører

Mennesker med et handicap skal have hjælp til at komme i beskæftigelse. Det vil et projekt i Odsherred Kommune sørge for, og det glæder det lokale jobcenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

51-årige Charlotte Degn fra Nykøbing Sjælland har netop fået godkendt sin fleksjobordning, hvor hun to gange om ugen arbejder på kontoret som bogholder hos den lokale handelstandsforening.

- Det har betydet alt, det er rigtig godt, fortæller Charlotte Degn til TV ØST.

Hun er født med en lettere spastisk lammelse i højre side af kroppen og et fuldtidsarbejde har ikke altid været nemt.

Derfor foreslog Jobcentret i Odsherred et projektforløb til  Charlotte Degn, som i øjeblikket kører sammen med  Danske Handicaporganisationer, som gerne vil sætte fokus på de handicaps, man ikke umiddelbart kan se.

quote Det har betydet alt

Charlotte Degn, Nykøbing Sjælland

- Mennesker med kognitive handicaps, de har problemer med at huske, de har problemer med at overskue ting, de har problemer med at passe et arbejde, som andre godt kan passe, fortæller Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer.

Ikke kun fysisk

Charlotte Degn har altid troet hendes udfordringer udelukkende lå i det fysiske, men gennem forløbet med sit jobcenter er hun blandt andet blevet testet hos en neuropsykolog, hvor hun er blevet klogere på sig selv.

- Hvis der er mange mennesker i et rum, så kan jeg slet ikke have det, så bliver jeg faktisk hidsig. Og egentlig har jeg jo gået og troet, at alle andre havde det ligesom mig, siger Charlotte Degn.

Projektet, der hedder Mening og Mestring er udviklet i samarbejde med i alt fire jobcentre i Danmark og ni handicaporganisationer. Målet er at få de borgere med kognitive vanskeligheder ud på arbejdsmarkedet.

quote Vi vil meget gerne være med til at sikre, at mennesker med et handicap kommer i beskæftigelse, hvis de kan

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer

- Vi vil meget gerne være med til at sikre, at mennesker med et handicap kommer i beskæftigelse, hvis de kan, og det her er en af mulighederne, siger Thorkild Olesen.

Jobcentret er begejstret 

På jobcentret i Odsherred er man også begejstret for projektet.

- Jeg kan bedre sætte mig ind i borgernes situation og finde de hjælpemidler, som borgeren har behov for, fortæller Aud Irene Spurkeland Grøne, arbejdsmarkedskonsulent i Odsherred Kommune.

Det er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering,  der har bevilget penge til det landsdækkende projekt, som skal evalueres i blandt andet jobcentreret i Odsherred i det nye år.


Nyhedsoverblik