Center hopper sig til regional sundhedspris - nu springer de videre til landsfinalen

Trampolinspring gør Center for handicap i Lolland Kommune til regionsvinder af prisen ”Danmarks Sundeste Arbejdsplads.”

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

25 trampoliner har gjort stor lykke hos både personalet og brugerne i Center for Handicap i Lolland Kommune.

- Det er en aktivitet, som er sjov. Når medarbejderne er sammen om det, er der grin og humør på og samtidig får man en masse god motion, siger Annette Moryl Hansen, centerleder i Center for handicap, Lolland Kommune.

Det startede med, at en enkelt medarbejder prøvede Jumping Fitness, som sporten hedder, i sit lokale fitnesscenter. Det mente medarbejdere, var en god en motionsform som både brugere og personale kunne få glæde af.

quote Det har en afsmittende effekt, når borgere med funktionsnedsættelse ser personalet have det sjovt med nogle ting

Annette Moryl Hansen, centerleder i Center for handicap, Lolland Kommune

Derfor blev der lavet et arrangement til Arbejdspladsernes Motionsdag tilbage i oktober. 190 personaler og brugere tilmeldte sig, og det var så stor en succes, at der nu er købt 25 trampoliner og der er uddannet ti instruktører.

- Det har bredt sig fra at være ét hold, til at vi nu har mange hold bredt ud over hele Lolland, fortæller Annette Molyn Hansen.

For både brugere og personale

Det er både personalet på centret og brugerne, der er glade for at hoppe. Og selv om man ikke er særlig mobil, kan man godt være med, fordi der er håndtag på trampolinerne.

- Det har en afsmittende effekt, når borgere med funktionsnedsættelse ser personalet have det sjovt med nogle ting, siger Annette Molyn Hansen.

Der bliver hoppet igennem hos både personalet og brugerne på Center for handicap i Lolland Kommune.
Der bliver hoppet igennem hos både personalet og brugerne på Center for handicap i Lolland Kommune.

I løbet af foråret har arbejdspladser i hele landet kunne indstille deres bedste sundhedsinitiativ. Det er Forsikring & Pension, dansk Firmaidræt, Dansk Erhverv og Falck Healthcare, der står bag prisen.

Center for handicap har vundet prisen i Region Sjælland. Nu skal de så dyste mod de andre fire regioner og der bliver fundet en vinder den 29. maj. Vinderen får æren og et gavekort på en aktivitetsdag for personalet. Annette Molyn Hansen håber på at vinde, men hun ved godt konkurrencen er hård.

- Der er mange gode ideer med og mange store virksomheder. Men man har da lov at drømme, slutter hun.


Nyhedsoverblik