Byråd sagde nej: Nu får 27 børn alligevel plads på Østre Skole

27 børn får nu en plads på Østre Skole. Arkivfoto.

Torsdag besluttede byrådet i Guldborgsund, at 27 kommende skolebørn ikke får dispensation til at starte på Østre Skole. Nu har alle fået en plads.

Forældre til 27 kommende skolebørn var torsdag til et møde med byrådet om muligheden for at rykke børnene fra Lindeskovskolen til Østre Skole i Nykøbing Falster. 

Det blev til et nej både fra et flertal i byrådet og Børn-, Familie- og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune, men nu har Østre Skole meldt ud, at alle 27 børn får en tilbudt en plads til sommer. 

En klasse må maksimalt bestå af 28 elever ved skoleårets start. En 29. elev vil udløse en ny klasse. 

Jeg vil gerne have, at min søn trives og lærer noget fagligt, og selvom politikerne sagde, at trivslen på Lindeskovskolen er god, og snittet ikke er faldende, er det ikke godt nok

Heidi Plovdahl, forælder til en af de 27 børn

Østre Skole oplyser til TV ØST, at der var 25 børn i deres børnehaveklasse, men at der kom fire ekstra, som gør, at skolen skal oprette et ekstra spor med maksimalt 25 elever i hver klasse. 

Intet ønske om at rykke sønnen

Heidi Plovdahl søn var på venteliste til Østre Skole og har nu fået en plads. 

Da situationen endnu var uvis, havde Heidi Plovdahl skrevet sin søn op til en anden folkeskole i nærheden, fordi hun under ingen omstændigheder ville sende sin dreng til Lindeskovskolen, som er sønnens distriktskole. 

- Jeg vil gerne have, at min søn trives og lærer noget fagligt, og selvom politikerne sagde, at trivslen på Lindeskovskolen er god, og snittet ikke er faldende, er det ikke godt nok, siger Heidi Plovdahl. 

Læs også Byråd giver endeligt nej til at flytte elever fra upopulær skole

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App