Byråd politianmeldt for brud på tavshedspligt: Nu opgiver politiet sagen

Politiet opgiver at nå til bunds i sagen om læk af Slagelse-byrådsmedlem Helle Blaks (SF) fortrolige oplysninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efterforskningen, som ellers har stået på, siden daværende borgmester Stén Knuth (V) i marts i fjor politianmeldte samtlige fungerende byrådsmedlemmer, indstilles. Uden at finde kilden til lækagen. Det skriver Sjællandske.

Det har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi netop bekræftet over for Slagelse Kommune, som oplyser til Sjællandske, at det er korrekt, at politiet ikke når videre med sagen.

Begrundelsen for afgørelsen er, at politiet vurderer, at der ikke er grundlag, heller ikke med yderligere efterforskning, for at sigte nogen for at have videregivet fortrolige oplysninger. Politiet konstaterer, på trods af dette, at der er lækket fortrolige oplysninger til pressen.

Kunne læse om fyring i medierne

Det skete, da Helle Blak (SF) sidste år blev fyret som leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé, hvormed hun kunne læse om sin påståede fyring, inden hun reelt selv blev orienteret. 

Helle Blak
Læs også
Det ved vi om Helle Blak-fyringen
Helle Blak
Læs også
Det ved vi om Helle Blak-fyringen

- Det er en meget utryg situation, når fortrolige oplysninger kan gå af sted på den måde. Det er foruroligende, at nogle bryder deres tavshedspligt, lød det dengang fra Stén Knuth, som besluttede at politianmelde hele byrådet.

Det skete i øvrigt, efter at daværende kommunaldirektør Jane Wiis i en åben dagsorden beskrev den varslede fyring. Det affødte senere en godtgørelse i det endelige forlig - og som skrevet i et aftalepapir pr. 31. oktober - der blev indgået mellem KL, på vegne af Slagelse Kommune, og så Helle Blaks fagforening, BUPL.

Borgmester vil se frem

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) har følgende kommentar:

- Jeg er meget tilfreds med, at anklagemyndigheden nu har afsluttet deres grundige efterforskning, og sagen hermed har fundet sin afslutning. Vi har brug for at have fokus på det fremadrettede, siger han til Sjællandske.

Helle Blak selv er ikke overrasket over, at politiet ender med at indstille efterforskningen uden et egentligt resultat.

- Måske er det også fordi, politiet skal bruge sin tid på at opklare »rigtige« forbrydelser. Men pressen bør jo vide, hvem det er, siger Helle Blak, som dog gerne havde set en afgørelse i sagen, siger Helle Blak til Sjællandske.

quote Den, der har gjort det, skal leve med det resten af livet. Vedkommende har udleveret fortrolige oplysninger, der efterfølgende viser sig at være baseret på løgne

Helle Blak (SF), byrådsmedlem, Slagelse

- Den, der har gjort det, skal leve med det resten af livet. Vedkommende har udleveret fortrolige oplysninger, der efterfølgende viser sig at være baseret på løgne, siger Helle Blak og tilføjer:

- Jeg har en meget god idé om, hvem det kommer fra, og det er egentlig rigeligt for mig. Og rigeligt, at de mennesker, der står bag alle de her løgnehistorier, måske har det dårligt med det, de har gjort, siger Helle Blak.

- Jeg er selvfølgelig videre, men der også mange andre ofre. Min familie og nogle folk, jeg har haft tæt på mig. Det er ikke bare mig, der er blevet ramt det her, siger hun.

 


Nyhedsoverblik