Byger og blæst, men foråret er lige om hjørnet

Ugen byder på lidt af hvert: byger, blæst, men også sol og temperaturer på op til 12 grader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag byder på blæst og regn – men der er trøst at hente, for foråret er lige om hjørnet. Dét siger Mette Wagner, der er vagthavende meteorolog ved DMI. En god nyhed midt i al regnen, der har gjort marts 2019 til den mest regnfulde nogensinde.

Ikke siden 1873, hvor målingerne af nedbør begyndte, er der faldet så meget regn i marts måned.  Siden 1. marts er der på landsplan faldet 100,6 millimeter. Den tidligere rekord er fra marts 1978, hvor der på landsplan faldt 100 millimeter regn

- Men vi får hurtigt ryddet op i skyer og regn og så er der plads til solen, alt i alt bliver det en uge, der lugter lidt af forår, siger hun.

Lunere luft tirsdag

Ugen begynder med temperaturer på mellem seks og ni grader. I løbet af mandag kommer der så opklaring fra nordvest, hvorefter der kommer nogen eller en del sol.

Allerede tirsdag kommer der lidt lunere luft ind over landet, som resten af ugen giver temperaturer mellem 9 og 12 grader.

- De gode muligheder for sol fortsætter hele ugen frem til fredag, men der kan også blive perioder med smådryp i løbet af ugen. Men overordnet bliver det relativt lunt og forårsagtigt, siger Mette Wagner.

Pas på nattefrost

Onsdag bliver lidt mere omskiftelig. Det ser ud til at blive en dag, der kan blive præget af byger, men der skulle også blive plads til en del sol. Fredag bliver vejret igen mere ustadigt, viser prognosen. Mandagens blæst ser også ud til at vende tilbage fredag, hvor der igen kan komme vindstyrker op til kuling.

Ifølge meteorologen er der hele ugen god grund til at være opmærksom på nattefrost.

- Når der ikke er nogen dyne af skyer over os i dag- og nattetimerne, så får vi altså nattefrost, siger hun.

Natten til tirsdag kan temperaturerne lokalt falde til tre til fire frostgrader, og hele ugen bør man være opmærksom på glatte veje om natten og tidligt om morgenen.

 


Nyhedsoverblik