Burka-forbud nedstemt i Faxe Kommune

Her til aften har byrådet i Faxe forkastet et forslag om at forbyde ansigtsdækkende beklædning for kommunens ansatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Faxe Byråd har her til aften besluttet, at det skal blive ved med at være tilladt at have sit ansigt tildækket, hvis man arbejder for kommunen.

Det oplyser byrådsmedlem Jonas Kristinsson (V), der har stillet forslaget til et forbud, i en SMS til TV ØST. 

Der var stemmelighed ved byrådsmødet, og derfor bliver forbuddet altså ikke til noget. Et enkelt byrådsmedlem var fraværende ved afstemningen.

Det betyder, at medarbejderne i Faxe Kommune også fremover gerne må iklæde sig de religiøse beklædningsgenstande burka og niqab, når de er på arbejde - eller andet tøj, der dækker deres ansigt.

Arbejdsgiver må bestemme

Jonas Kristinsson fortalte TV ØST før afstemningen, at der ikke er nogen ansatte i kommunen, der bærer tøj, som skjuler deres ansigt. Men skulle det ske, burde kommunen have muligheden for at sige stop, mener han.

- Vi er arbejdsgiver for alle medarbejderne i kommunen, og derfor har vi også ret til at vurdere, hvad vores ansatte må have på, når de er på arbejde, sagde Jonas Kristinsson til TV ØST i eftermiddags og tilføjede:

- Hvis ikke man kan se ansigtet på medarbejderen, så er det også sværere at kommunikere med dem. Det giver bekymringerne hos borgerne, og derfor mener jeg, at vi må prøve at forebygge sådan en situation.

12 stemte for, og 12 stemte imod forslaget.


Nyhedsoverblik