Buddene strømmer ind: Det kan vi bedst lide ved Holbæk

TV ØST vil finde det bedste ved vores region. Turen er kommet til Holbæk Kommune, hvor der er mange bud på, hvad det bedste ved området er.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I disse dage er TV ØSTs rullende redaktion placeret ved havnen i Holbæk. Vi vil nemlig finde det bedste ved vores region, og nu er turen kommet til Holbæk Kommune. 

Vi har opsat en blå postkasse, hvor holbækkerne kan give deres bud på, hvad der er det bedste ved området - ligesom man også kan komme med forslag her på vores hjemmeside. 

Her har vi samlet de bud, som holbækkerne er kommet med. 

Her på havnen kan borgerne komme med deres tips til det bedste ved Holbæk.
Her på havnen kan borgerne komme med deres tips til det bedste ved Holbæk. Foto: Stephan Svingkær/TV ØST

Orø 

Flere af TV ØSTs brugere peger på øen Orø, der ligger cirka en halvtimes sejllads fra Holbæk havn, som noget af det bedste ved kommunen. 

Henrik Persson skriver følgende begrundelse: 

- Det er en ø! Man kan virkelig nyde freden og roen. Trampestier, der giver mulighed for at gå langs øens kyster. Hestebedgård, en tidslomme i en gammel gård. Et af de mindste museer indrettet i det tidligere fattighus. En kulturbeholder, som beskriver Orøs historie er i det gamle vandtårn. Hyggelig havn. Hegneskoven med kunst og aktivitetsudstyr.

quote Vi bor bare bedst. Lige i smørhullet af Isefjorden.

Gitte Busk-Clausen, Orø. 

Gitte Busk-Clausen,  bor selv på øen, som hun kalder det bedste sted at bo. 

-  Lige nu sidder jeg i min have og snakker med rådyrene, der går lige foran mig uden at være bange. Rovfuglene flyver over mit hoved på jagt på engen. Der sejler et par sejlbåde  forbi, og om lidt starter Midsommer Festivalen lavet helt af frivillige (uden tilskud fra kommunen). Vi bor bare bedst. Lige i smørhullet af Isefjorden.

Tadre Mølle

Tadre Mølle i Elverdamsdalen nær Hvalsø og Tølløse er en af de få sjællandske vandmøller, der stadig kan ses i funktion på sin oprindelige plads. Flere af brugerne mener, at Tadre Mølle inklusiv Møllemaries Kaffestue og den lille cafe, der ligger ved møllen, er noget af det bedste ved Holbæk. 

- Det er et helt unikt sted, skriver Dorthe Olsen, som blandt andet nyder sommeren ved at sove i de nærliggende shelters. 

Holbæk Havn 

Holbæk er en havneby med meget liv. Det er herfra Orø-færgen sejler, der er lystbådehavn og mange restaturanter samlet på havnen ved fjorden. Og netop havnen har fået mange holbækkere til tasterne. De synes, den er det bedste ved Holbæk. 

- Et godt eksempel på byens vækstpotentiale. Flot udsigt. Havnen danner ramme om mange spændende arrangementer. Desuden er det et sted som fortæller Holbæks historie som havneby. Havnen emmer af stemning - især om sommeren, skriver Simon P. Beyer til TV ØST. 

En holdning, som også Ib Alsted tilslutter sig. 

- Er man stresset eller på andre måder måder deprimeret, så er det et godt sted at tage hen i stedet for at bruge at bruge tid og penge på diverse terapibehandlinger, mener han. 

Kundby 

Landsbyen Kundby, der ligger cirka 15 kilotmeter fra Holbæk by bliver også nomineret til at være noget af det bedste ved kommunen. 

- Det er verdens bedste by. Færdig!, skriver Anton Kok Fredslund til os. 

I byen ligger en fitnesspark, som Susanne Knudsen især er glad for. 

- Det er en folkepark i en lille landsby, hvor borgerne mødes og dyrker idræt, snakker og hygger sig, skriver hun i sin begrundelse. 

Holbæk Garden 

Holbæk Garden har eksisteret i over 50 år og fik ved DM i bygarder i år en andenplads som Danmarks bedste bygarde. 

- Holbæk Garden rummer forskellighedder, og der er plads til alle. De er helt klart med til at gøre Holbæk til noget ganske særligt, skriver Freja Amalie Broszka.

quote Holbæk Garden rummer forskellighedder, og der er plads til alle. De er helt klart med til at gøre Holbæk til noget ganske særligt. 

Freja Amalie Broszka

Vognserup Gods

Hovedbygningen på Vognserup, der ligger mellem Trønninge og Kundby er mere end 450 år gammel, og godset er også nomineret til at være noget af det bedste ved Holbæk
-Vognserup  er i konstant udvikling og forskønnelse. Senest er en staklade på 1000 kvadratemeter fra slutningen af 1700-tallet blevet flot istandsat, skriver godsejer Hans Christian Teisen i sin begrundelse. 

Bognæs strand 

Stranden på Tuse næs er ifølge Sulle Noack noget af det bedste ved Holbæk Kommune.
- Lysningen i skoven ved Bognæs strand med grillplads, badebro og skøn udsigt er noget af det bedste, skriver hun. 

Daydreamers Meet

Siden 1996 har fodboldbanerne i Tølløse dannet ramme om Danmarks største amerikanerbiltræf med gratis adgang og åbent for alle. Det er ifølge Joan Jacbosen noget af det bedste ved Holbæk. 
- Det er samtidig en byfest for Tølløse by og hele oplandet. En fantastisk oplevelse for hele famillien. Store flydere, Tivoliland, live musik og underholdning - det bliver ikke bedre, skriver hun til TV ØST. 

Brorfelde Observatorium 

Danmarks største stjerneobservatorium ligger i Brorfelde syd for Holbæk by.  Observatoriet er i dag et opdagelsescenter med fokus på astronomi, geologi, teknik og natur bliver hyppigt besøgt af skoleelever, virksomheder, foreninger og familier. 
- Observatoriet gør videnskab tilgængelig for børn, unge og almindelige borgere, skriver Søren Harboe Rasmussen i sin begrundelse for, at stedet er noget af det bedste ved Holbæk. 

Skarresø

quote Det er hekt sikkkert det smukkeste sted i Holbæk kommune, hvis I spørger mig

Hanne Olesen

Det store naturområde med søen Skarresø og den nærliggende skov ved Jyderup er et populært område blandt TV ØSTs brugere.
- Det er hekt sikkkert det smukkeste sted i Holbæk kommune, hvis I spørger mig, skriver Hanne Olesen. 

Holbæk Vandrehjem 

Byens vandrehjem bliver blandt andre nydt af Lene Baasch fra Tuse
- Der vandrer jeg tit til. Jeg er kommet alle de år, det har været der. Der kan man nyde en god kop the eller kaffe. Og lige det spot dér, er der så smuk en udsigt, skriver hun. 

Åmosen

Syd for Mørkøv - fra Bennebo til Brokøb - ligger Åmosen.

- Et landskab, der overgår enhver forventning med søer, bakker, skov og enge, skriver Erik Andkjær om noget af det bedste ved Holbæk Kommune. 

Andelslandsbyen Nyvang 

 Nyvang er et levende frilandsmuseum med fokus på andelsperioden fra 1870-1950. Det er en af Holbæks Kommunes største turistattraktioner med 65.000 besøgende i 2016 - og i år kan museet fejre sit 25 års jubilæum. 
- Vi stolte over vores kulturelle fyrtårn, skriver Carsten Andersen til TV ØST.  

Undløse 

Byen med godt 1100 indbyggere belligende 19 kilometer syd for Holbæk er ifølge Nikita Kristoffersen noget af det bedste ved kommunen. 
- Det er en hyggelig by med et enormt sammenhold. Der hjælpes, hvor der er brug for det, skriver hun i sin begrundelse. 

Tæt på fjorden, skov og natur 

Mange af holbækkerne er glade for den natur, der i kommunen. 

- Jeg cykler altid forbi vandet på vej til arbejde. Ikke en dag er ligesom dagen i går, mener Dorte Simonsen. 

quote Jeg cykler altid forbi vandet på vej til arbejde. Ikke en dag er ligesom dagen i går. 

Dorte Simonsen

- Holbæk by er en hyggelig by med en dejlig beliggenhed, skriver Carsten Andersen. 

- Trods dårlig økonomi er der rigtigt meget positivt i Holbæk, mener Steen Høj.

Vores pædagoger 

Søren Meinert roser kommunens pædagoger som noget af det bedste ved Holbæk. 

- Gennem flere år er dagtilbudsområdet blevet kraftigt beskåret - men pædagogerne bliver og knokler. For vores børn, skriver han i sin begrundelse.

De frivillige i kommunen

Flere af TV ØSTs brugere mener, at den ånd af frivillighed, der eksisterer i Holbæk, fortjener en nominering. 

- Holbæk Karate er et rigtig godt eksempel på, at ting ved frivilighedens vej bliver en stor succes, skriver Claus Heine, der er kasserer i karateklubben.

Men det er især byen Mørkøv, der går igen, når det handler om frivillighed. 

- Det er det lokalområde i Holbæk med mest frivillighed, skriver Søren Harboe Rasmussen.

Erik Andkjær, der også har tippet TV ØST om de mange frivillige kræfter i Mørkøv, kan opliste flere eksempler. Der er for eksempel Vestsjællands største kræmmermarked, der hvert år afholdes i september - sammme sted hvor den nye Fox Festival med navne som Infernal, Kato og Gulddreng havde sin debut tidligere i år. Og så er der desuden byens biograf og Mørkøv Hallen. 

- Den er også drevet af frivillige som blandt andet gør en kæmpe indsats for idrætten blandt de unge. Med frivillige kræfter er der etableret en kunstgræsbane og en multibane, skriver Erik Andkjær. 

Fjordstien 

Fjordstien er en cykelsti på cirka 130 km, som snor sig rundt om Isefjorden. Den forbindes af 4 færgefarter ved Holbæk, Orø, Kulhuse/Sølager og Hundested/Rørvig.
- Når man cykler rundt, oplever man landskabet både fra vandet og på landet. Naturen er meget varierende med kilometerlange sandstrande, skove, bakker, bølgende kornmarker, skriver Juliette Jensen i sin begrundelse for, at det er noget af det bedste ved Holbæk Kommune.

quote Når man cykler rundt, oplever man landskabet både fra vandet og på landet. Naturen er meget varierende 

Juliette Jensen

Holbæk Pipe band med sækkepiber og trommer 

Bandet øver og spiller sammen hver tirsdag og torsdag, og har inden for de seneste otte år været danske mestre. 
- Holbæk Pipe Band er noget af det bedste i Holbæk, skriver John Kreiner. 

Tølløse Festival 

Festivalen er en endags musik- og underholdningsfestival for børn, unge og voksne i alle aldre, der afholdes i august i Tølløse Slotspark.
- Festivalen er båret 100 procent af frivillige kræfter med fantastisk støtte fra lokale erhvervsdrivende, skriver Malene Schmidt til TV ØST. 

Holbæk Sportsby  

Jens Albagaard har nomineret Holbæk Sportsby, der slår dørene op i 2019. 
- Så får de mange foreninger i Holbæk et nyt sted, hvor de i samlet flok kan udvikle ikke bare deres egne foreninger og idrætter, men også i fælles flok udvikle idræt og motion for alle borgere i kommunen, skriver han i sin begrundelse. 

"Grønne Hjerte"

 ”Grønne Hjerte” skal være hjemsted for fælles begivenheder i byen Regstrup, der har cirka 2000 indbyggere. Her får borgerne mulighed  for at klatre, bygge med rafter, og grille sammen på hverdags- og weekendaftener og meget mere. 
- Det er en fantastisk idé til at samle byen og give noget fællesskab, skriver Helle Wen til TV ØST. 

Det bedste ved regionen...

 


Nyhedsoverblik