Brugsen i Karrebæk sikret overlevelse i 100 dage

Efter at have modtaget op imod 800 underskrifter for at bevare brugsen i Karrebæk, har kæden besluttet at give butikken en ekstra chance.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Planen var ellers at lukke forretningen med udgangen af marts i år. Årsagen er, at butikken giver et betydeligt underskud og med åbning af ny discountbutik  tæt på, har vurderingen været, at der ikke var udsigt til at fjerne underskuddet.

- Vi er imponerede over det store engagement, borgerne i Karrebæk har udvist, og det vil vi ikke sidde overhørig. Derfor har vi i dag besluttet at give butikken én ekstra chance, siger kædedirektør Jesper K. Andersen, Dagli´Brugsen.

Og det glæder i den grad Jørgen Madvig, beboer i Karrebæk, der har kæmpet for Dagli´Brugsens overlevelse.

- Det er det allerbedste, der kunne ske. Vi har så mange ældre mennesker her i byen. Hvis de skulle miste Dagli´Brugsen, så mister de deres sociale mødested, deres apotek og deres posthus i et. Det eneste sted de har her i byen er Dagli´Brugsen, så det er en rigtig dejlig nyhed, siger Jørgen Madvig fra Karrebæk.

Omsætningen skal vokse

Butikken får 100 ekstra dage. For at butikken skal kunne balancere, skal omsætningen i denne periode vokse med i gennemsnit 50.000 kr. om ugen, vil den kunne komme i balance, og den vil så fortsætte, også efter sommerferien.

”Vi bryder os bestemt ikke om at lukke butikker, og har gennem mange år gjort meget for at bevare vores butikker i mindre samfund, hvor de fleste andre har lukket. Dagli´Brugsen er ofte lokalsamfundets livsnerve, der er mødested, apotek og posthus – foruden selvfølgelig stedet, hvor man køber sine dagligvarer, siger kædedirektør Jesper K. Andersen.

Men hvis vi kan se en udvikling, hvor flere lægger en større del af deres almindelige madindkøb – kød, brød, frugt og grønt mv. – så fortsætter butikken, så længe den blot er i balance. Jeg håber, at vi med denne ekstra-ordinære beslutning, kan sikre borgerne i Karrebæk, at de også fremover vil have en butik med større udvalg og god service,” siger kædedirektør Jesper K. Andersen.

Igen fuldt sortiment

Butikken, der de seneste uger har fået bragt sit varelager ned frem mod den planlagte lukning, vil nu blive fyldt op med friske varer, så den igen har fuldt sortiment.

Hvis ikke der kommer en vedvarende større omsætning, der kan reducere underskuddet, over de kommende 100 dage, vil butikken lukke.

Uddeler Peter Johansen, som ellers havde fået nyt job, har valgt at blive i Karrebæk. 

 

 

 


Nyhedsoverblik