Brugernes bud: Dette er det bedste ved Sorø Kommune

TV ØST er denne sommer på jagt efter det bedste ved regionen. Her kan du se brugerne og seernes bud på, hvad der er det bedste ved Sorø Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

TV ØSTs rullende redaktion har nu været tre dage i Sorø Kommune. I har kunne give jeres bud på, hvad I synes, er det allerbedste i kommunen, og det er der mange, der har gjort.

Buddene er strømmet ind. I vores blå postkasse ved Sorø Akademi, på vores hjemmeside og på Facebook. 

Herunder har vi samlet jeres bud

Sorø Klosterkirke og Sorø Akademi

Ved bredden af Sorø Sø finder man den gamle Sorø Klosterkirke fra middelalderen og Sorø Akademi, der første gang åbnede i 1500-tallet. Her spillede biskop Absalon en stor rolle i grundlæggelsen af byen, mens B.S. Ingemann var lektor på akadamiet i 1800-tallet. 

- Man kan mærke historiens vingesus i bygningerne og let forestille sig, hvordan Ingemann er blevet inspireret til at skrive salmer, skriver Pia Kirkegaard. 

Sorøs natur

Mange af jer brugere har nævnt Sorøs natur som det bedste. Sorø byder nemlig på e del skov og er omkrandset af flere søer som Sorø Sø, Tuelsø og lidt længere syd på Tystrup Sø.

- En af de ting jeg nyder mest ved Sorø er gå/løbe-turene man kan tage rundt om søerne eller i skoven. Her er så skøn en natur, skriver Cristina Olsen.

Sorøs centrale placering

- Med godt en times kørsel med tog og motorvej kan man nå København, Fyn og Jylland. Som tilflytter til Sorø opdager man hurtigt, hvilken gevinst den centrale placering er, når man skal til se de enkelte landsdele, skriver Susanne Borggaard. 

Forfatter Christian Hviid Bredahls mindesten

Ved naturområdet Parnas i Sorø er der opført en mindesten i 1917 for forfatteren Christian Hviid Bredahl. Stenen er blandt andet rejst af B.S. Ingemann, der boede det meste af sit liv i Sorø.

Parnas Natur & Aktivitetspark

Et andet bud der går igen flere gange er Parnas, der ligger ude i naturområdet i skoven ved Sorø Sø. Her ligger ParnasHuset der både tilbyder restaurant og café. Derudover har de bygget Danmarks første huleby, hvor børnene kan lege, og der er en badestrand.

Lille Claus

Fra juni til og med oktober er det muligt at stævne ud og sejle en tur med båden "Lille Claus" på Sorø Sø. Her kommer man blandt andet forbi Klosterkirken, Akademihaven og Kongebroen. 

Bjernede Rundkirke

Kirken blev opført tilbage i middelalderen i 1170 af Sune Ebbesen fra Hvideslægten. Og så er kirken faktisk noget ganske særligt. Det er nemlig den eneste rundkirke på Sjælland.

- Den er helt sikkert et besøg værd. Meget smuk, skriver Lene Lippert.

Fjenneslev by

- Fjenneslev er et dejligt fredeligt sted at bo med kort vej til Sorø by, som altid er hyggelig. Børnene har lige fået skaterbane som er opført af Alsted/Fjenneslev Lokalforening, skriver Janne Hansen.

Restaurant Støvlet Katrine

Denne restaurant er opkaldt efter Støvlet Katrine, der blev forvist til Sorø, efter hun havde været Kong Christrian den VIIs elskerinde. Hendes hus ved bredden af Sorø Sø er i dag den velkendte restaurant.

- Vi kan godt være stolte over at have sådan en fantastisk restaurant i vores lokalområde. Tag på en smagsoplevelse. Jeg er overbevist om, den ikke skuffer, foreslår Bente Baur.

Zen Garden

I Vedde liger den flotte have Zen Garden, der blev grundlagt for knap 30 år siden af Jørgen og Jakobine Nielsen. Haven er på intet midnre end 24.000 kvadratmeter med både blosmter, planter og bjerglandskab. Derudover har haven også et af Europas største koi karpe-anlæg bestående af fire damme med omkring 700.000 liter vand.

Ruds-Vedby Garden

Garden består af et tambourkorps med 35 medlemmer mellem 8-28 år og blev stiftet i 1987.

- Danmarks eneste landsbygarde. Udover, at det er Danmarks fjerde bedste tambourkorps, er det sørme også Sjællands bedste tambourkorps, skriver Rikke Marin Petersen.

Friluftsbadet i Ruds Vedby

Friluftsbadet i Ruds Vedby åbnede i 2015 og består af to bassiner. Det særlige ved netop dette friluftsbad er, at det er biologisk renset, dvs. der er intet klor i vandet. Friluftsbadet har åbent fra midt juni til start september.

Andre bud

  • Tersløsegaard
  • Fjenneslev Kirke med de to tårne
  • Stenlilles cykelhold
  • Emils Chokolade
  • Midtsjællands Svæveflyveklub i Slaglille
  • Sorø Golfklub
  • Mette Maries Køkken
  • Sorø Gymnastikefterskole
  • Naturlegepladsen" Ej Sikke Leg"  i Ruds Vedby

Nyhedsoverblik