Bronzevinder: Det kan slet ikke beskrives

I weekenden vandt Frederik Riber bronze ved EM i håndværk. Det var en stolt ung mand, der mødte os på vej hjem til fødebyen Haslev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da 19-årige Frederik Riber i weekenden kunne kalde sig bronzevinder i EM i håndværk.

- Det kan slet ikke beskrives, hvis man ikke har været i situationen. Men vi var meget oppe og køre. Vi var bare super, super glade , fortæller Frederik Riber.

Han stillede op i bygningssnedker-konkurrencen og skulle blandt andet lave en vinduesramme med buede sprosser.

- Overordnet var det bare om at blive hurtig færdig. Det var ikke alle der nåede det. Men vi holdt planen, fortæller Frederik Riber.

Det var langt fra første gang, at den uge bygningssnedker demonstrerer sine færdigheder indenfor sit håndværk. Han var med til sit første DM i Skills som 16-årig. I år blev han så Danmarksmester og skal igennem endnu et DM til januar 2017. Men at stå med en EM medalje i hånden er dog helt specielt for Frederik Riber.

- Det er jo noget større at vinde en EM medalje. Det er trods alt hele Europa. Men det sjoveste er at se, hvordan de gør det i andre lade, fortæller Frederik Riber.

Nu står de næste par dage på afslapning og derefter DM i skills.

- Vi begynder snart at foreberede DM, men de næste par dage skal jeg bare slappe af, slutter Frederik Riber.

EM i håndværk - kaldet Euroskills - foregik i Goteborg i Sverige.  488 unge deltog  fra 35 nationer, og der blev dystet i 34 fag.

 


Nyhedsoverblik