Broløb deler vandene på Christiansborg: V-profil uenig med trafikministeren

Det omdiskuterede broløb skaber splid blandt regeringspartierne. Der må kunne findes en løsning, lyder det fra folketingspolitiker fra Venstre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg synes, at man skyder gråspurve med relativt store kanoner her. Der må kunne findes en løsning, så vi alle kan få mulighed for at løbe eller cykle over broen én gang hvert tredje år.

Sådan lyder det fra folketingsmedlem Jacob Jensen (V), som er valgt ind i Kalundborg Kommune, om det omdiskuterede motionsløb på Storebæltsbroen.

quote Fordi vi er i samme regering, behøver vi ikke at dele alle synspunkterne fuldstændig

Jacob Jensen, MF, Venstre

Det på trods af, at hans parti danner regering med transportminister Ole Birk Olesen (LA), der tog den kontroversielle beslutning om at forbyde broløbet.

- Fordi vi er i samme regering, behøver vi ikke at dele alle synspunkterne fuldstændig. Det her er så et af de mindre, men for mange alligevel vigtige spørgsmål, siger han.

Udtalelsen kommer i kølvandet på det brev, som Ole Birk Olesen har sendt til borgmestrene i Nyborg og Slagelse, Kenneth Muhs (V) og Stén Knuth (V). I brevet argumenterer ministeren for sin beslutning med, at Storebæltsbroen er en for central nerve i Danmark til, at man kan afholde motionsløb på den.

Tyndt argument

Broløbet løber af stablen for sjette og sidste gang den 9. september i år. Trafikministeren har taget beslutningen om at lukke Broløbet på baggrund af en anbefaling fra Vejdirektoratet. Anbefalingen er baseret på en generel stigning i trafikken på motorvejene og på et større trafikalt kaos under Lillebælt Halvmaraton i maj.

- Jeg er enig med ministerens argument om, at det handler om den vitale infrastruktur. Men hvis man planlægger sådan noget med tre års varsel og gør trafikanterne opmærksomme på, at broen er lukket i få timer, så går det nok også, siger Jacob Jensen.

Broløb
Læs også
Borgmestre konfronterer minister: Vil have broløb tilbage
Broløb
Læs også
Borgmestre konfronterer minister: Vil have broløb tilbage

Folketingspolitikeren vil tage sagen om Broløbet videre på Christiansborg og rejse spørgsmålet i Venstres folketingsgruppe.

- Jeg er i hvert fald ikke enig i, at det ikke kan lade sig gøre. Jeg er enig i, at broens primære formål er at køre og færdes på den. Men jeg synes, det er en tynd forklaring, at det skal være af hensyn til at komme over broen, når man på andre tidspunkter kan have broen lukket, for eksempel på grund af storm eller trafikuheld.

quote Jeg ser det også som et beskedent hensyn til lokalområderne, som har stor gavn af det her store arrangement hvert tredje år

Jacob Jensen, MF, Venstre

Udover den samlede argumentation om, at afholdelse af broløbet ikke kan lade sig gøre, handler det også om symbolikken, fortæller Jacob Jensen.

- Jeg ser det også som et beskedent hensyn til lokalområderne, som har stor gavn af det her store arrangement hvert tredje år. Det er også noget, der tæller med i forhold til at engagere den brede idræt, ligesom det er en form for markering af lokal sammenhæng mellem Fyn og Sjælland.

Jacob Jensen planlægger desuden at tage en direkte dialog med trafikminister Ole Birk Olesen. 

Minister vil ikke høre tale om at bevare broløbet over Storebæltsbroen. Men borgmestrene i Slagelse og Nyborg fortsætter kampen for at redde løbet.
Broløb
Læs også
Seks løb på 19 år: Broløbet lukker og slukker
Broløb
Læs også
Seks løb på 19 år: Broløbet lukker og slukker

Nyhedsoverblik