Brev advarer om mulig pusher: - Man risikerer at starte en heksejagt

En seddel er i omløb i Ruds Vedby, hvor anonyme hænger navngivne personer ud som narkohandlere i byen. Mindst tre borgere har fået en seddel i postkassen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Ruds Vedby er der flere borgere, der har modtaget et advarselsbrev om en person, der angiveligt sælger stoffer i byen og i andre nærliggende byer.

"Her i byen er der en person ved navn… og bor på… der sælger stoffer/narko", står der blandt andet i brevet.

quote Man risikerer jo, det bliver en heksejagt på en person i stedet for

Jannie Taz Kristiansen, mor til  Stephanie Blicher Kristiansen

Sedlerne med advarslen kommer kort tid efter, 16-årige Marcus Christensen døde i slutningen af oktober, efter at have indtaget MDMA i nabobyen Dianalund.

En af de borgere, der har modtaget brevet i sin postkasse, er 20-årige Stephanie Blicher Kristiansen. Efter hun fandt sedlen i sin postkasse, anonymiserede hun navnet på den angivelige narkohandler, og delte sedlen i et opslag i den lukkede Facebook-gruppe ’Ruds Vedbys Borgere’, der har omkring 2000 medlemmer.

I gruppen spurgte hun, om nogen vil stå ved at have skrevet det anonyme papir. Men det er endnu ikke lykkedes hende at finde frem til, hvem der står bag brevet.

"Syntes det er forkasteligt at hænge en person ud på den her måde med navn og adresse. Men personen ved det nok godt selv, og det er derfor der ikke er 'afsender' på", skrev Stephanie Blicher Kristiansen i opslaget.

Man risikerer at starte en heksejagt

Det, som Stephanie Blicher Kristiansen reagerer på i brevet, er, at en person bliver nævnt ved navn og adresse.

- I princippet er det fint nok, at de giver en advarsel. Men at du udleverer ham på den måde med navn og adresse, synes jeg er forkert, når de ikke ved konkret, om der er hold i de rygter, siger hun til TV ØST.

Det bakker hendes mor hende op i. Det var hende, der tømte postkassen den dag, da det uventede brev lå der.

- Man risikerer jo, det bliver en heksejagt på en person i stedet for, siger Jannie Taz Kristiansen.

- Sedlen er fin nok i sig selv, hvis bare de ikke havde udgivet hans navn og adresse, siger Stephanie Blicher Kristiansen.

Det var dette anonyme brev, som Stephanie Blicher Kristiansen, fandt i sin postkasse.
Det var dette anonyme brev, som Stephanie Blicher Kristiansen, fandt i sin postkasse. Foto: Billed af advarselsbrev

Tilfældigt hvem der har modtaget brevet

Stephanie Blicher Kristiansen fortæller til TV ØST, at to andre indtil videre har reageret på, at de også har modtaget samme brev i deres postkasse.

- Men de bor andre steder i byen. Så det virker lidt tilfældigt, hvor de har lagt det, siger Stephanie Blicher Kristiansen.

quote I princippet er det fint nok, at de giver en advarsel. Men at du udleverer ham på den måde med navn og adresse, synes jeg er forkert

Stephanie Blicher Kristiansen, 20 år og fra Ruds Vedby

Ifølge Stephanie Blicher Kristiansens mor, er den ene af de tre parter, der har modtaget brevet, et ældre ægtepar med hjemmeboende børn. 

- Stephanie er 20 år, og én af af dem der fik det, har et barn i første klasse. Så det er meget tilfældigt, hvor de har smidt det, siger Jannie Taz Kristiansen, der er mor til Stephanie. 

Fint at gøre opmærksom på, at der florerer stoffer i byen

Hvis ikke personen var nævnt ved navn og adresse, synes Jannie Taz Kristiansen, som er mor til Stephanie, ellers, at det er okay at sende en advarsel ud på den måde.

- Det er fint at gøre opmærksom på, at der florerer stoffer i byen, så man kan gøre sine unge om det, siger Jannie Taz Kristiansen.

Ifølge moren blev hun dog lidt mistænkelig over, hvorfor dette brev lå i netop Stephanie's postkasse.

- Jeg vil sige som mor, og jeg var den, der tømte postkassen, at jeg tænkte: ”Nå, har de udset os, fordi de mener, min datter er ude i noget?”. Den tanke fik jeg som forældre, da Stephanie også er i den risikogruppe, som kunne tage stoffer.

Men ifølge Stephanie Blicher Kristiansen tager hun stærkt afstand fra stoffer.

- Jeg har aldrig taget stoffer eller noget som helst, siger hun.

Politi: Der kan være tale om injurier

Stephanie Blicher Kristiansen delte opslaget i Facebook-gruppen, fordi hun ville gøre opmærksom på, at det er forkert at hænge en person ud med navn på den måde.

quote Man må ikke offentligt beskylde nogen for noget. Ikke hvis det er med navns nævnelse. Uanset om der er hold i det eller ej

Tom Stysiek, politikommissær 

Det må man heller ikke, ifølge lokalpolitiet i Slagelse. Politiet har endnu ikke modtaget nogen anmeldelse, men kan generelt oplyse at:

- Man må ikke offentligt beskylde nogen for noget. Ikke hvis det er med navns nævnelse. Uanset om der er hold i det eller ej, siger politikommissær Tom Stysiek fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Ifølge ham kan der være tale om chikane og injurier, hvor man skriver krænkende eller fornærmende om nogen, uden, at man med sikkerhed kan dokumentere, at det foregår.

- Hvis nogen føler sig forurettet, kan man kontakte politiet, siger Tom Stysiek.

Personen i brevet kan blive sigtet

Hvis samme brev var udsendt uden navn, ville det være en anden sag, mener politikommissæren fra Slagelse Politi.

- Det er ikke ulovligt at sende en seddel rundt, når man ikke mistænkeliggør nogen. Så hvis de ikke havde skrevet navn og adresse, ville det ikke være samme tilfælde, som det her, siger Tom Stysiek.

Han har ikke tidligere hørt om, at borgere advarer hinanden på denne måde.

- Det er første gang, jeg hører om, at man via postkasser beskylder nogen for noget på den her måde.

Ifølge politikommissæren kan sedlen få konsekvenser for den person, der har skrevet den, og en sigtelse kan komme på tale. 


Nyhedsoverblik