Brandsag: Anklager gik efter højere fængselsstraf

De to mænd bag halmbrandene på Lolland-Falster i 2015 fik torsdag et års lavere fængselsstraf ved landsretten. Anklageren havde håbet på højere straf.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Overordnet er jeg ganske godt tilfreds. De er dømt i samme omfang som i byretten. Den ene blev tiltalt en brand yderligere, og så er der kommet lidt korrektioner på nogle af dommene. Man har blandt andet sagt et beløb nu på 5,4 millioner kroner. Det gjorde man ikke i byretten.

Sådan lyder det fra senioranklager Steen Saabye om sagen med de to mænd, der i 2015 stod bag en lang række tyverier og påsatte på Lolland og Falster. Mændene satte henover sommeren og efteråret ild til flere lader og marker, hvor skaderne er løbet op i omegnen af 35 millioner af kroner.

Brandsagen drejer sig om den 24-årige Kim Faber Rasmussen og 32-årige Jim Viggo Petersen, begge født og opvokset på Falster, som nu har fået nedsat deres fængselsstraffe med et år til henholdsvis syv og fire år. 

Læs også
Overraskende dom: Brandstiftere slipper billigere
Læs også
Overraskende dom: Brandstiftere slipper billigere

Dommen blev fastsat torsdag ved Retten i Nykøbing Falster, efter de to mænd havde anket den oprindelige dom.

En alvorlig sag

En længere fængselsstraf til den 24-årige skyldes, at han er dømt efter straffelovens paragraf 180, efter han ene mand satte ild til Skørringe Gods i Stubbekøbing på Falster den 20. oktober 2015. Her bragte han to menneskeliv i fare, da de lå og sov i en tilbygning til den brændende lade.

Skaderne ved branden blev vurderet til at løbe op i 17 millioner kroner.

- Det er en ganske alvorlig sag. I 2015 var alle de her brande meget omtalt på Lolland-Falster, og selvfølgelig bragte den også stor frygt hos befolkningen, siger Steen Saabye.

Lagt op til højere straf

Netop sagens omfang har ført til, at anklageren ved torsdagens retssag gik efter højere fængselsstraffe til de to mænd. Steen Saabye havde håbet på otte-ti års fængsel til den 24-årige og seks-otte års fængsel til den 32-årige. Sådan gik det ikke, og det må han nu tage til efterretning.

- Der blev dømt for en brand yderligere for den ene af de tiltalte, og så blev straffen jo sat ned. Men det er jo nu engang retten, der vurderer det ud fra retspraksis. Det har jeg ikke nogen kommentarer til, selvom jeg havde påstået mere i straf. Det er dog retten, der tager stilling til det, og det kan jeg kun tage til efterretning, siger anklageren. 

oestre_landsret_nyk_.jpg
Læs også
Brandsag: Forsvarerne er tilfredse med nedsat straf
oestre_landsret_nyk_.jpg
Læs også
Brandsag: Forsvarerne er tilfredse med nedsat straf

Nyhedsoverblik