Brandregler aflyste ø-festival: Nu genopstår den i nye omgivelser

Tidligere på måneden blev det meldt ud, at Orø Midsommer Festival var aflyst. Nu har arrangørerne fundet en løsning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De kan ånde lettet op på Orø.

Tidligere på måneden blev Orø Midsommer Festival aflyst på grund af brandregler. Beredskabet i Holbæk havde simpelthen forbudt arrangementet i stakladen på Hestebedgård, og festivalens arrangører måtte se sig om efter en ny løsning.

Den er nu fundet, og festivalen er reddet. Festivalen er rykket til Orø Forsamlingshus, som er et selskabslokale, der allerede er godkendt til sådanne arrangementer.

quote Lige så snart ejeren af stakladen får styr på godkendelsen, rykker vi tilbage til de vante omgivelser

Simon Bordal Hansen, medarrangør af Orø Midsommer Festival

- Vi er glade for at få det hele op at stå. Det gamle sted var lige til at rykke ind i. Her skal der gøres noget og pyntes op, for at lokalet bliver klar til festivalen, siger Simon Bordal Hansen, medarrangør af Orø Midsommer Festival, til TV ØST.

Festival tilbage til staklade

Holbæk Kommune, som har været med til at træffe afgørelsen, kan oplyse, at det endnu er uvist, hvad det præcist vil kræve at brandsikre bygningen.

- Stakladen blev bygget til landbrug i sin tid, og det er i udgangspunktet, hvad den må bruges til. Derfor har vi rådet til, at ejeren tager fat i en brandingeniør, for at finde ud af hvordan man bevarer bygningens udtryk, samtidig med at den vil være brandsikker, siger Morten Marcher, afdelingsleder i Byg, Vej og Trafik i Holbæk Kommune, til TV ØST.  

Det er dog ikke et endeligt farvel til festivalen i stakladen på Hestebedgård. 

Orø Midsommerdage Festival
Læs også
Brandregler aflyser ø-festival i Holbæk
Orø Midsommerdage Festival
Læs også
Brandregler aflyser ø-festival i Holbæk

- Lige så snart ejeren af stakladen får styr på godkendelsen, rykker vi tilbage til de vante omgivelser, siger Simon Bordal Hansen, medarrangør af Orø Midsommer Festival.  

Festivalen har tilmed skiftet navn til Orø Midsommer Festival – on tour. Det kommer den til at hedde, indtil festivalen kan rykke tilbage til de gamle omgivelser. Det er nemlig usikkert, hvor festivalen bliver afholdt de kommende år. 

Orø Midsommer Festival – on tour afholdes fra den 29. juni til 1. juli.

 


Nyhedsoverblik