Brand i Vig-Hallen kan påvirke Vig Festival

Den påsatte brand i Vig-Hallen kan gå ud over Vig-festival, da 2.300 hjælpere så vil mangle et sted at spise og bade.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

2.300 hjælpere vil ikke have et sted at spise under Vig Festivallen, hvis Vig-Hallen ikke kan nå at åbne til festivalstart den 7. juli. Det er resultatet, hvis brand-skaderne på Vig-hallens førstesal forsinker åbningen af nybyggeriet.

Mens flere forskellige aktører i Odsherred Kommunes tager stilling til, om Vig-hallen kan åbnes 30. maj, må Vig Festivals ledelse arbejde på en nødplan for bespisning og tørvejr til de 2.300 frivillige hjælpere. Det fortæller Sjællandske i dag. 

Problematikken opstod efter en brandspåsættelse i søndags, som efterlod hallen med omfattende sod- og røg-skader på førstesalen.

Før brande fik festivalen lovning på at låne sportshallen til hjælperne.

- Vi er blevet orienteret om, at skaderne på førstesalen i Vig-hallen desværre er mere omfattende, end man først troede, og det er vi selvfølgelig nødt til at forholde os til, siger festivalformand Gustav Møller til Sjællandske.

- Vi har ikke en færdig, alternativ plan klar i skuffen, men vi arbejder på en plan B med at bruge Vig Skoles aula, selvom vi ikke kan benytte de tilstødende lokaler, som tidligere, fordi der skal bygges nyt bibliotek, siger festivalformanden.

Det kan blive på tale at rejse nogle ekstra telte til hjælperne.

- Det er meget vigtigt for os at sikre, at hjælperne har et sted, hvor de kan trække hen og få noget at spise og drikke, og - i tilfælde af dårligt vejr - få varme og tørvejr, siger formanden.

Hvis hallen ikke kan åbnes 30. juni, kommer Vig Festival også til at mangle hallens baderum til festivalgæster. I årene efter storbranden i den gamle hal i 2012 har Vig Festival etableret alternative bade-faciliteter til festivalgæsterne, men i år var der aftalt bad i den nybyggede hal.


Nyhedsoverblik