Borgmestre vil ikke have nye ghettolove

I en rundspørge svarer seks ud af otte borgmestre, at de ikke mener, der er brug for ny lovgivning for ghettoområderne. To af dem er her fra regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regeringen er på vej med en ghettopakke, som skal løse en række problemer i de udsatte boligområder.

Men seks ud af otte borgmestre i kommuner, der har boligområder på regeringens ghettoliste, mener ikke, der er brug for ny lovgivning. Det viser en rundspørge som TV 2 har lavet.

ghetto_lindholm.jpg
Læs også
Fra Motalavej til Lindholm: Borgere i ghettoer kan ikke blive familiesammenført
ghetto_lindholm.jpg
Læs også
Fra Motalavej til Lindholm: Borgere i ghettoer kan ikke blive familiesammenført

Rundspørgen er sendt til 13 borgmestre, hvoraf otte har svaret - heriblandt Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen (S) og Guldborgsunds borgmester, John Brædder (Guldborgsundlisten). 

Hverken Dyrby Paulsen eller Brædder mener, der er behov for ny lovgivning.

Her i landsdelen er det boligområderne Lindholm i Nykøbing Falster, Agervang i Holbæk og Ringparken og Motalavej i Slagelse Kommune, der optræder på ghettolisten.

Vil rive boliger ned

Venstres Udlændinge- og Integrationsordfører, Marcus Knuth, anerkender, at der er en positiv udvikling i gang i ghettoerne.

Men han er klar til at stramme skruen yderligere i det kommende udspil.

- Vi har stadig huller i Danmarkskortet. Steder, hvor parabolerne alle peger mod Mellemøsten, og hvor man har kvinder, som aldrig kommer ud på arbejdsmarkedet. Derfor er vi klar til at gå håndfast til værks. Det kan være at rive boliger ned, fjerne folks sociale ydelser eller indføre hårdere straffe i ghettoerne, siger Marcus Knuth til TV 2. 


Nyhedsoverblik