Borgmesteren tester kareten inden royalt besøg: Jeg er i gode hænder

Mandag var dagen før dagen i Kalundborg, der tirsdag og onsdag får royalt besøg. Byens borgmester var mandag med til gardehusarenes generalprøve.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De helt store forberedelser er i gang i Kalundborg, der tirsdag og onsdag får besøg af Dronningen på hendes årlige sommertogt.

Gardehusarregimentet har været i byen siden lørdag, og mandag afholdt de generalprøve. Borgmesteren var med i kareten for at øve sig forud for det royale besøg.

- Det er pragtfuldt at komme ud og opleve byen fra en karettur og øve sig på turen til i morgen. Det giver sådan en god tryghed at have testet det hele af, siger Martin Damm (V), borgmester, Kalundborg til TV ØST.

Der skal være tid til at vinke

Kongeskibet Dannebrog anløber Kalundborg Havn tirsdag klokken 10:00, hvorefter Gardehusarregimentets 48 heste, karet og borgmester med frue står klar til at modtage regenten.

- Jeg har et par historiske nedslag undervejs,  når vi kommer forbi de historiske områder i byen. Men vi skal også huske at nyde turen. Majestæten skal have tid til at hilse og vinke til borgerne, siger Martin Damm (V)

Og borgmesteren er meget tilfreds med dagens generalprøve.

- Jeg er i gode hænder. Det er man jo, når man er blandt militærfolk, siger borgmesteren.

Drejebog på 46 A4-sider

Det er ikke et hvilket som helst år, Dronningen besøger Kalundborg. Byen kan nemlig fejre sit 850 års jubilæum i år, og forberedelserne til det royale besøg har været længe undervejs.

- Vi har haft travlt. Vi har en drejebog og pt. er den på 46 A4-sider. De handler ned i detaljen om alt det, der skal ske de kommende to dage, så alt er grundigt planlagt, siger Martin Damm.


Nyhedsoverblik