Tilflyttere skal fastholdes i Guldborgsund

Kommunen gør en stor indsats for at fastholde de tilflyttere, som kommer til yderområdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det skal være rart at bo i yderområderne, når man kommer på landet som tilflytter.

Derfor har Guldborgsund Kommune skabt en række initiativer i håb om at fastholde tilflytterne.

- Man skal fastholde dem, der bor her. Det skal være godt at bo her og dem, der bor her skal have et godt liv, siger Rikke Betak Lund, der er chefkonsulent i erhverv og udvikling i Guldborgsund Kommune.

Derfor bliver tilflyttere i kommunen inviteret til et velkomstarrangementet umiddelbart efter, de er flyttet til kommunen. Velkomstarrangementet finder sted to gange om året.

quote Mens vi spiser brunch, fortæller borgmesteren om kommunen til velkomstarrangementet

Rikke Betak Lund, chefkonsulent i erhverv og udvikling i Guldborgsund Kommune

- Mens vi spiser brunch, fortæller borgmesteren om kommunen til velkomstarrangementet. Der er boder, de kan besøge fra børneinstitutioner, plejehjem og lignende, siger Rikke Betak Lund.

Velkomstarrangementet slutter af med en guidet bustur, hvor tilflytterne kan høre om området.

Ægtefælleindsats og bosætningskoordinator

Herudover har kommunen lavet en ægtefælleindsats, hvor ægtefæller, som står uden job kan få tilknytning til arbejdslivet og skabe et netværk i det område, man er flyttet til.

Og til februar står kommunen klar med endnu et tilbud for tilflytterne.

- Vi får en bosætningskoordinator, så du som tilflytter ved, hvad der er af foreninger og kan få et indblik i, hvad der er af tilbud i kommunen, siger Rikke Betak Lund.

Tiltrækker tilflyttere

quote Vi får en bosætningskoordinator, så du som tilflytter ved, hvad der er af foreninger og kan få et indblik i, hvad der er af tilbud i kommunen

Rikke Betak Lund, chefkonsulent i erhverv og udvikling i Guldborgsund Kommune

Ifølge Rikke Betak Lund er der to aspekter i bosætningen. Én ting er at tiltrække tilflyttere. En anden ting er at fastholde dem, der allerede er flyttet til. For at tiltrække tilflyttere deltager kommunen i forskellige konferencer, hvor de gør opmærksom på deres område. Blandt andet deltog de senest i en lægekonference, fordi de manglede læger.

For udover at beboerne skal have et godt liv i yderområdet, så skal de ifølge Rikke Betak Lund også vide, at der er masser arbejdspladser.

- Det er også i forhold til vores virksomheder, at vi vil tiltrække nogle flere, så vi kan tiltrække deres vækst. Undersøgelser viser, at kvalificeret arbejdskraft er et issue, siger hun.

Og netop derfor pointerer hun, at det skal være attraktivt at komme til kommunen.


Nyhedsoverblik