Borgmester: Voksne står bag hærværksbølgen i Odsherred

En særlig indsats for børn og unge blev nedlagt, for det er nemlig de voksne, der er problemet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et offentligt toilet i brand i Hørve, knuste ruder i Nykøbing og hærværk på et hegn omkring køer er bare få ud af mange hærværksepisoder, som Odsherred Kommune har døjet med den seneste tid.

Tirsdag aften blev der afholdt møde mellem kommunens borgmester Thomas Adelskov, SSP-medarbejderne og politiet. Årsagen skyldes den store hærværksbølge, som har præget kommunen siden kort før jul.

Voksne er problemet

Til mødet blev overblikket over hærværksituationerne gennemgået, og informationerne blev sammenlignet for at se, om der er nogle særlige indsatser, der skulle laves for børn og unge. Men det tyder ikke på at være nødvendigt.

- Konklusionen er, at vi ikke har nogle særlige grupperinger eller problemer med børn og teenagere, der laver hærværk. Det er voksne i tyveårsalderen eller ældre, der gør det. Der er få unge involveret, men ikke noget, der giver anledning til at lave en særlig stor indsats, siger Thomas Adelskov.

Følger op på hændelserne

I stedet for en særlig indsats vil borgmesteren, politiet og SSP-medarbejderne fortsat være i dialog om de sager, der er opstået og også drøfte situationen senere igen.

- Når der er sådan noget, er man nødt til hurtigt at reagere for at vurdere, om der er behov for at lave en indsats, siger borgmesteren.

Knallert i brand

En af dem, der har oplevet hærværk på tæt hold i Odsherred Kommune er Jes Uno Larsen fra Nykøbing Sjælland.

Jes Uno Larsen hjalp en 71-årig mand med at skille sig af med sin udbrændte knallert.

- Knallerten var stjålet fra mandens indkørsel, slæbt ud på vejen og brændt af. Og desuden stjal de øl og underberg, siger Jes Uno Larsen.

Den kedelige episode fik Jes Uno Larsen til at skrive et opslag på Facebook i en gruppe for borgere i Nykøbing Sjælland.

- Det gør jeg for at fortælle alle de her stjerneforældre i byen, hvad det er deres møgunger render og laver, siger han til TV ØST.

Borgmester Thomas Adelskov opfordrer borgerne til at anmelde sager til politiet, hvis man oplever hærværk eller anden kriminalitet i kommunen.

 

 
  Foto: Screenshot fra Facebook

 


Nyhedsoverblik