Borgmester: Vi kan intet stille op mod nyt rockertilholdssted

Satudarahs tilholdssted i Egebjerg på Falster. Foto: Ida Valsted - TV ØST

Borgerne i Egebjerg på Falster håber på kommunens hjælp, efter Satudarah er flyttet ind i byen. Men borgmesteren kan intet stille op.

Beboerne i Egebjerg på Falster er utrygge, efter rockergruppen Satudarah er flyttet ind i et hus i udkanten af byen. Derfor har de rettet henvendelse til Guldborgsund Kommune.

- Foreløbig har vi henvendt os til vores politikere, så nu ligger den der. Men vi kan ikke forvente, de har et svar allerede i morgen. Det er jo en lang proces, siger luftkaptajn Henrik Fenneberg, som bor i byen. 

Læs også Utrygge naboer til rockerborg: Vi har bedt kommunen om hjælp

Og processen kan desværre blive rigtig lang, lyder det i dag fra borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder (Guldborgsundlisten).

- Det er en meget uheldig situation, hvor kommunen desværre står magtesløs med den nuværende lovgivning. 

John Brædder (Guldborgsundlisten), borgmester i Guldborgsund Kommune.

- Det er rigtig trist, at vi er kommet af med dem det ene sted, og så flytter de umiddelbart efter tilsyneladende hen et andet sted. Vi så jo helst, at de ikke havde en adresse i kommunen. Og hvis vi kunne, ville vi gerne jage dem ud af kommunen, men desværre har vi ikke noget geværgreb til at gøre det, når de holder til, hvor de er nu, og det er vi rigtig ærgerlige over, siger borgmesteren.

Ingen mulighed i planloven

Det lykkedes ellers tidligere i år for kommunen at sætte Satudarah på porten i Idestrup blot fem kilometer fra Egebjerg. Her havde man mulighed for at benytte sig af planlovens §14, hvor man kan bruge en fremtidig lokalplan til at nægte en bestemt brug af en bygning. Men det kan ikke lade sig gøre i Egebjerg.

- Vi kan ikke bruge planloven denne gang, fordi adressen ligger i det åbne land et sted, hvor der ikke er en lokalplan. Så vi kan faktisk kun være i tæt kontakt med politiet og konstatere, at det her er en politiopgave, som politiet skal løse, siger John Brædder. 

Politiet patruljerer i området dagligt, og var også massivt til stede, da der var fest i huset i lørdags. 

- Det, vi konkret gør i øjeblikket, er, at vi er i tæt dialog med politiet, og politidirektøren ringede til mig for 14 dage siden for at fortælle, at man havde mistanke om, at de var ved at flytte ind på den her adresse. Og hun meddelte mig samtidig, at politiet er massivt til stede og patruljerer derude flere gange i døgnet for at finde ud af, om dem, der holder til derude, er kriminelle, og dermed på den ene eller anden måde kan holdes væk fra den her adresse, siger borgmesteren. 

Læs også Ejendomsmægler: Vi satte prisen ned, fordi nabohuset var en rockerborg

John Brædder bekræfter desuden at have modtaget henvendelser fra to borgere i Egebjerg, men han føler sig magtesløs. 

- Så vidt jeg er orienteret, har man ikke noget at være bange for som nabo, eller hvis man bor i området derude. Desværre har vi ikke som kommune nogen muligheder. Det er en balancegang mellem manglende lovgivning, som kunne give kommunerne mulighed for at løse det forebyggende med den her type grupper - og så vores forenings- og forsamlingsfrihed. 

- Det kræver et indgreb fra regeringens hånd, men det er meget svært, siger borgmesteren.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App