Borgmester tilslutter sig kritik af DSB: Situationen er ikke holdbar

Pendlerne i Næstved kritiserer DSB efter en lang periode med forsinkelser og pladsmangel. Det får Næstveds borgmester til at blande sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Næstveds borgmester blander sig nu i frustrationerne fra pendlerne i kommunen.

For aflysninger, forsinkelser og pladsmangel er efterhånden hverdagskost for pendlerne, som er ved at have fået nok.

- Jeg synes, det er en situation nu, som vi ikke længere kan holde til, siger Carsten Hansen, der dagligt pendler fra Næstved til København for at komme på arbejde.

Situationen har derfor fået borgmester, Carsten Rasmussen (S), til at indkalde til et møde med pendlere fra Næstved Kommune og informationschefen fra DSB, Tony Bispeskov.

quote Situationen er ikke holdbar, så der skal findes nogle løsninger

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune

- Situationen er ikke holdbar, så der skal findes nogle løsninger. Og så vil vi gerne have nogle drøftelser med DSB om, hvad fremtiden bringer – både på den meget korte bane, men også på en lidt længere bane. Hvordan forbedrer vi forholdene for pendlerne? For der er rigtig mange fra Næstved, der pendler mod Hovedstaden hver evig eneste dag, siger Carsten Rasmussen.

Næstved danner pendlerklub

Pendlerne i Næstved har oprettet en pendlerklub på Facebook, hvor de kan dele oplysninger med hinanden om dagens køreplaner. Da klubben blev stiftet den 17. januar var der 120 medlemmer. I dag er der over 300.

Hvad er det, du får at vide fra pendlerne? 

Pendlere
Læs også
Pendlere raser over DSB: Vi kan ikke holde til det længere
Pendlere
Læs også
Pendlere raser over DSB: Vi kan ikke holde til det længere

- Det er jo, at de i øjeblikket er rigtig hårdt pressede og ramt af, at for det første togtiden er blevet forlænget og mange af de her myldertidstog, de er jo aflyst på grund af de udfordringer, der har været med materialet fra DSB.

Kan få konsekvenser for kommunen

For fortsætter problemerne med togtrafikken, så forestiller borgmesteren sig, at det får konsekvenser for kommunen.

- Vi vil jo gerne have at folk bliver boende i Næstved og betaler skat her, så må de gerne arbejde alle andre steder rundt, men vi frygter jo selvfølgelig, at hvis ikke der bliver bedre forhold, så er der måske nogle, der vælger at sige: ”Jamen det her, det kan vi ikke. Vi kan simpelthen ikke få hverdagen til at hænge sammen, så vi må simpelthen flytte fra Næstved”, lyder det fra Carsten Rasmussen.  

- Det her med infrastruktur – og især den kollektive trafik – det er rigtig, rigtig vigtigt for en kommune som Næstved.


Nyhedsoverblik