Samlingsforbud mod Bandidos: Borgmester rejser kritik af bandepakke

Holbæk har udstedt samlingsforbud på ejendommen, der er klubhus for Bandidos. Men ifølge Guldborgsunds borgmester er forbuddet ikke brugbart.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De næste tre måneder må Bandidos ikke opholde sig på Østerstræde 4 i Holbæk.

Kommunen har nemlig udstedt samlingsforbud på adressen, så Bandidos ikke kan bruge ejendommen som klubhus længere.

Det sker efter lang tids uroligheder omkring klubhuset mellem Bandidos og personer fra Vangkvarteret. Samlingsforbuddet er blevet muligt, efter Bandepakke 3 blev vedtaget.

- Vi vurderer, at den utryghed, som konflikten har skabt, er nok til at nedlægge et samlingsstedsforbud. Dermed må personer med tilknytning til Bandidos ikke samles på adressen. Ifølge loven gælder det i første omgang i tre måneder. Herefter skal vi igen vurdere, om forbuddet lovmæssigt kan opretholdes, siger Kirsten Kemp, der er chefjurist i Holbæk Kommune, i en pressemeddelelse.

quote Jeg mener ikke, at bandepakken er brugbar i den nuværende form

John Brædder (Guldborgsundlisten), borgmester i Guldborgsund Kommune

Guldborgsunds borgmester rejser kritik

Men spørger man John Brædder (Guldborgsundlisten), der er borgmester i Guldborgsund Kommune, så er bandepakken ikke meget værd.

Guldborgsund Kommune tog selv bandepakken i brug, da de i foråret udstedte et samlingsforbud mod rockergruppen Satudarah, som havde etableret et klubhus i Egebjerg på Falster.

Læs også
Satudarah rykker til Falster igen: - Det er rigtig ærgerligt
Læs også
Satudarah rykker til Falster igen: - Det er rigtig ærgerligt

Men det er en stakket frist. For samlingsforbuddet gælder i tre måneder, og politiet kan ikke opretholde forbuddet, med mindre der er foregået skyderier, lyder det fra borgmesteren.

- Samlingsforbuddet skal revurderes hver tredje måned. Så hvis der er ro på i tre måneder, så starter du reelt forfra igen. Og så kan der jo foregå en masse ting og sager baseret på kriminalitet i forskellige retninger. Og det ønsker vi bare ikke ude i det åbne land og inde i byerne, for det er også med til at skabe mindreværdi for de ejendomme, der ligger omkring, og så først og fremmest at borgerne bliver utrygge, siger John Brædder.

Ubrugbar bandepakke

John Brædder mener i stedet, at kommunerne skal have mulighed for at kunne reagere langt tidligere i forløbet.

- Jeg mener ikke, at bandepakken er brugbar i den nuværende form. Jeg mener, at man i højere grad skal kigge på, hvordan man juridisk kan stykke noget sammen, som giver kommunerne mulighed for at reagere langt tidligere i forløbet. For eksempel allerede når man kan se, at der bliver etableret et klubhus. Som det er i dag, er det fuldt legalt at oprette det her klubhus, og det skal det også være i en sammenhæng, hvor det ikke er utryghedsskabende, siger John Brædder.

Brand ved Bandidos i Holbæk
Læs også
Efter lang tids uroligheder:
Holbæk udsteder forsamlingsforbud mod rockerklubhus
Brand ved Bandidos i Holbæk
Læs også
Efter lang tids uroligheder:
Holbæk udsteder forsamlingsforbud mod rockerklubhus

- Men udfordringen er, at der foregår mange utryghedsskabende og kriminelle ting i området, uden at der sker skyderier. Det er først, når der sker et skyderi, at man reelt kan lave det her samlingsforbud, og at politiet kan opretholde det.


Nyhedsoverblik