Borgmester om nej til telemast: Det er ærgerligt

I Odsherred langer borgmesteren ud efter sin partifælle og overborgmester i Københavns Kommune for at forhindre planer om en mobilmast på Svellebakken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Odsherred har den socialdemokratiske borgmester, Thomas Adelskov, længe arbejdet på at komme den dårlige mobildækning i kommunen til livs.

Blandt andet på Svellebakken i Odsherred, hvor der ligger en feriekoloni. Her er mobildækningen ringe, og derfor har der været planer om, at en 42 meter høj mobilmast skulle opstilles i sommerhusområdet.

- Vi har en række sorte pletter rundt i kommunen. Der sætter kommunen nogle steder nogle master op, og teleselskaberne har lovet at sætte master op i andre områder. Og det her er et af områderne, siger Thomas Adelskov (S).

Det var planen, at en 42 meter høj telemast skulle placeres på en grund, hvor en feriekoloni ligger på Svellebakken i Odsherred. Men Københavns Kommune ejer grunden og har afvist planen.
Det var planen, at en 42 meter høj telemast skulle placeres på en grund, hvor en feriekoloni ligger på Svellebakken i Odsherred. Men Københavns Kommune ejer grunden og har afvist planen.

Et teleselskab har anmodet om at få lov til at opsætte en mast på grunden ved feriekolonien, som Københavns Kommune ejer. Men nu er planerne forplumret af Københavns Kommune. De har valgt at stoppe opførelsen af masten.

quote Jeg har skrevet til overborgmester Frank Jensen. Han har svaret mig, at Københavns Kommune fastholder afslaget. Det er jeg rigtig ærgerlig over.

Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune

Og kommunen begrunder afslaget til teleselskabet i et skriftligt svar:

- Beslutningen er truffet under hensyn til ejendommen og dens beliggenhed, herunder at man ikke ønsker at forringe ejendommens herligshedsværdi, skriver Københavns Kommune.

Den beslutning ærgrer Thomas Adelskov (S), der ellers har kontaktet partifællen Frank Jensen (S), som er overborgmester i København, for at finde en løsning på problemet.

- Jeg har skrevet til overborgmester Frank Jensen. Han har svaret mig, at København Kommune fastholder afslaget. Det er jeg rigtig ærgerlig over, siger han.

Nej til mast i naturskønt område

Sommerhusejerne i området er til gengæld meget tilfredse med københavnernes beslutning.

Grundejerforeningen har nemlig sagt nej til masten og klaget over dens placering, selvom de dermed går glip af en forbedring af mobildækningen i området. 

- Hvorfor kan Odsherred Kommune ikke placere den et andet sted. Hvorfor skal den absolut stå på et naturskønt område i en feriekoloni i et sommerhusområde. Det hænger ikke sammen for mig, siger Joachim Luther, der er sommerhusejer og bor i København til daglig. 

Sommerhusejer Joachim Luther glæder sig over, at masten ikke bliver sat op på grunden på Svellebakken i Odsherred.
Sommerhusejer Joachim Luther glæder sig over, at masten ikke bliver sat op på grunden på Svellebakken i Odsherred. Foto: TV2 ØST

Derfor er Joachim Luther meget tilfreds med afslaget.

-  Vi er jo lykkelige for, at Københavns Kommune har den grund. For de sørger faktisk for, at et enormt område bevares naturskønt, siger han.

Vil have mere solidaritet kommunerne imellem

Borgmesteren i Odsherred lægger ikke skjul på sine frustrationer over partikollegaens afslag. Han mener ikke, at det er rimeligt, at en kommune kan bestemme over en anden kommunes naturområder.

- Jeg er ærgerlig over, at en anden kommune går ind og er en slags overdommer over vores herligheder og vores naturskønne områder og siger nej til, at vi kan få bedre mobildækning, siger Thomas Adelskov (S) og fortsætter:

- Jeg synes, der burde være mere solidaritet kommunerne imellem. Jeg synes, at Københavns Kommune godt kunne have vist noget solidaritet her med os i Odsherred, konstaterer han.

Beslutningen er nu taget, og sommerhusejerne kan glæde sig over, at de slipper for masten.


Nyhedsoverblik