Borgmester mister flertal i Stevns

En ny valggruppe er på vej i Stevns Kommune. Det betyder at V-borgmester Mogens Haugaard Nielsen mister sit flertal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Længere tids splid i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune fører nu til, at der bliver dannet en ny valggruppe uden om borgmesteren. Den nye valggruppe får nyt flertal.

-Jeg kan bekræfte, at der er underskrevet og sendt en erklæring til borgmesteren om en aftale om en ny valggruppe 2. Andet end det kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger Socialdemokratiets gruppeformand, Steen S. Hansen, til TV ØST.

Den nye valggruppe kommer til at bestå af Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og løsgænger Bjarne Østergaard Rasmussen. Dermed får valggruppen flertallet med 11 ud af kommunalbestyrelsens 19 medlemmer.

quote Jeg kan bekræfte, at der er underskrevet og sendt en erklæring til borgmesteren om en aftale om en ny valggruppe 2

Steen S. Hansen, gruppeformand for S i Stevns

Steen S. Hansen (S) vil dog ikke kommentere mere på sagen. Han fortæller, at der kommer en pressemeddelelse i løbet af weekenden, og at der vil blive holdt et pressemøde på onsdag klokken 17, hvor sløret vil blive løftet for den nye valggruppes planer.

Da TV ØST ringer til Borgmester Mogens Haugaard Nielsen (V) torsdag morgen, har han ingen kommentarer til historien.

- Det kan jeg slet ikke kommentere lige nu. Jeg har ingen kommentarer til det.

Splid i kommunalbestyrelsen

Der har i den seneste tid været konflikter i byrådet i Stevns Kommune. Torsdag i sidste uge førte det til, at Dansk Folkeparti meldte ud, at de ikke længere havde tillid til borgmesteren. I DAGLBADET STEVNS skrev Dansk Folkeparti efter byrådsmødet:

- Dansk Folkeparti Stevns tilkendegiver hermed, at vi ikke længere er en del af flertalsgruppen. Tilliden er væk.

TV ØST har tidligere fortalt om splittelse i Venstre i Stevns Kommune. Årsagen til splittelsen var en uenighed om, hvorvidt Stevns Klint skulle fredes i kølvandet på UNESCOs udnævnelse af klinten til verdensarv.

Fredningen af Stevns Klint blev vedtaget med et snævert flertal på 10-9. Forslaget gik kun igennem, fordi to daværende udvalgsformænd fra Venstre, Bjarne Østergaard Rasmussen og Flemming Petersen, valgte at stemme for fredningen, selvom det er imod partiets officielle politik.

quote Dansk Folkeparti Stevns tilkendegiver hermed, at vi ikke længere er en del af flertalsgruppen. Tilliden er væk.

I pressemeddelelse til DAGBLADET STEVNS

Efterfølgende blev Bjarne Østergaard Rasmussen smidt ud af Venstre, mens Flemming Petersen selv valgte at trække sig fra partiet.

På et kampvalg i Venstre i Stevns Kommune i august blev den siddende borgmester Mogens Haugaard Nielsen valgt som borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2017. Han fik 116 stemmer, mens udfordreren Martin Steen Andersen fik 109 stemmer.


Nyhedsoverblik