Borgmester: Ikke en kommunal opgave at drive campingplads

Selvom borgmesteren på Lolland har modtaget en underskriftsindsamling for bevarelse af en campingplads i Rødby kan Lolland Kommune ikke engagerer sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Borgmester Holger Schou Rasmussen har fået overrakt resultatet af en underskriftsindsamling til fordel for bevarelse af campingpladsen i Rødby. Med de 113 underskrifter fulgte også opfordringen til, at Lolland Kommune engagerer sig i campingpladsen. Det skriver Lolland Kommune i en pressemeddelelse.

Rødby Lystskov Camping lukkkede i april måned, og selvom Holger Schou Rasmussen deler underskrivernes ønske om en fortsat campingplads på stedet, så må han melde hus forbi i forhold til ønsket om, at Lolland Kommune aktivt skulle gå ind og sikre en fortsat drift.

Det er ikke fordi, vi ikke nærer stor sympati for sagen eller tror på en campingplads på stedet. Det vil jeg gerne understrege, siger Holger Schou Rasmussen.

- Det er ikke fordi, vi ikke nærer stor sympati for sagen eller tror på en campingplads på stedet. Det vil jeg gerne understrege. Men jeg ser det helt grundlæggende ikke som en kommunal opgave at drive campingplads. Vi skal i kommunen bruge vores kræfter på at sikre velfærden. Vi skal drive daginstitutioner, skoler og plejehjem, og så lade andre stå for drift af overnatningstilbud i kommunen, siger Holger Schou Rasmussen.

Lolland Kommune er netop i årene her også ved at afvikle sit engagement i de campingpladser, som fulgte med ind i kommunen som følge af kommunesammenlægningen.

- Det er en arbejdsdeling, alle parter har størst gavn og glæde af, og jeg har også tillid til, at interesserede nok skal melde sig banen, hvis nogle ser potentiale i den fortsatte drift. Det kan være private firmaer, men det kunne jo også netop være engagerede lokale, som vi ser her. Jeg håber, nogle kan se mulighederne i en fortsat campingplads på stedet. En campingsplads som både kan være et tilbud til de mange turister, der i dag besøger området, men som også vil være et stort aktiv under det kommende Femern-byggeri, slutter borgmesteren.


Nyhedsoverblik