Borgmester hilser visitationszone velkommen

Næstveds borgmester håber, at den midlertidige visitationszone i Næstved vil forebygge en eskalering af konflikten mellem rockerklubber i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre skyderier på 10 dage – alle med tilknytning til en konflikt mellem bande- og rockergrupperne Satudarah og Bandidos.

Det er realiteten i Næstved, efter der i nat endnu engang blev skudt på åben gade. Denne gang mod en villa på Kildemarksvej i byen. Og på baggrund af den konflikt har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi indført en visitationszone i byen de næste to uger.

Det er et tiltag, som borgmester Carsten Rasmussen (S) hilser meget velkomment.

- Jeg er brandærgerlig over, at de her to grupper skal jagte hinanden på åben gade. Derfor er jeg glad for det her tiltag fra politiet, siger han til TV ØST.

Politiet kan visitere folk på gaden

Borgmesteren håber, at visitationszonen og en øget patruljering i gaderne kan få dem med onde hensigter til at holde sig væk fra byen.

- Nu kan politiet jo både tjekke biler og lommer på personer, der går på gaden i Næstved midt om natten. Så mange biler er der heller ikke, så de to tiltag sammen får nok, at banderne enten holder sig væk, eller at politiet har held til at få dem anholdt, siger Carsten Rasmussen.

Svært med opgør på åben gade

Næstved har tidligere kæmpet med rockerkonflikter, men en del af dem foregik i diverse klubhuse. Når skyderierne finder sted på åben gade, er det svært at gøre noget, siger borgmesteren.

- Vi har tidligere lukket klubhuse eller brugt et §14-forbud til at forbyde foreningsaktiviteterne for at forhindre de her konflikter. Men når det er på åben gade, så er det noget andet, siger han.

Derfor ligger opgaven hovedsageligt hos politiet, som blandt andet med en visitationszone altså arbejder på at komme problemet til livs.

 


Nyhedsoverblik