Borgmester er skuffet over ministerudtalelse i gymnasiesag

Undervisningsministeren er ikke lydhør nok over for problemstillingen med unge fra Stevns, som ikke kan komme på Køge Gymnasium.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Borgmester i Stevns Kommune, Mogens Haugaard (Nyt Stevns), er ikke begejstret for undervisningsminister Merete Riisager (LA) for tiden.

I går tog hun ellers bladet fra munden og kom med en udtalelse i sagen, hvor 39 folkeskoleelever fra Stevns og Faxe Kommuner har fået afslag på at blive optaget på Køge Gymnasium til sommer – på trods af, at det er det gymnasium, som er tættest på de unges bopæl.

Merete Riisager
Læs også
Minister om afviste unge: Ikke nemt at lave nye regler
Merete Riisager
Læs også
Minister om afviste unge: Ikke nemt at lave nye regler

Pladserne er i stedet gået til unge fra kommuner fra Solrød, Greve og Ishøj, som ellers alle har et gymnasium i deres egen kommune.

quote Det, der står i bekendtgørelsen er jo lige præcis det, der afskærer nogle af de unge på Stevns fra at komme på det gymnasium, som er tættest på os

Mogens Haugaard (Nyt Stevns), borgmester

Ministeren sagde blandt andet, at ”bekendtgørelsen allerede i dag indeholder en regel, der giver mulighed for at lade ansøgere komme frem i køen, hvis de ikke på anden måde kan få plads på en institution inden for en rimelig transporttid fra deres bopæl”.

Men den udtalelse giver Mogens Haugaard ikke meget for.

- Det er jo lidt skuffende, for Merete Riisager understreger bare det, der står i bekendtgørelsen. Og det, der står i bekendtgørelsen er jo lige præcis det, der afskærer nogle af de unge på Stevns fra at komme på det gymnasium, som er tættest på os, siger han til TV ØST. 

Langt til gymnasium
Læs også
Gymnasiesag fra Stevns og Faxe blev udskudt
Langt til gymnasium
Læs også
Gymnasiesag fra Stevns og Faxe blev udskudt

Ikke nok forståelse

Undervisningsministeren understreger dog, at afstandskriteret vil indgå i overvejelserne om nye fordelingsregler til gymnasierne, som forligskredsen arbejder med. Men Mogens Haugaard føler alligevel ikke, at ministeren er lydhør nok over for problemstillingen for de unge på Stevns.

quote Det må være rimeligt, at man får optag på det Gymnasium, som man først kommer til

Mogens Haugaard (Nyt Stevns), borgmester

- Der er nok heller ikke nok forståelse for, hvad udfordringen er. Når man fra statslig side forsøger at presse igennem, at de unge mennesker skal have en uddannelse – og det er jeg selvfølgelig enig i – men holder fast i bekendtgørelser, der udfordrer det, så må man tage det alvorligt, siger borgmesteren.

Det var meningen, at kredsen bag gymnasieforliget i går skulle diskutere fordelingsreglerne, men så langt nåede de aldrig. Socialdemokratiets undervisningsordfører, Annette Lind (S), vil tage det op på næste møde. 

prisstigninger_movia.jpg
Læs også
Unge fra Stevns og Faxe i klemme: Får lang rejsevej til gymnasiet
prisstigninger_movia.jpg
Læs også
Unge fra Stevns og Faxe i klemme: Får lang rejsevej til gymnasiet

Og her håber Mogens Haugaard på følgende udfald:

- Det må være rimeligt, at man får optag på det gymnasium, som man først kommer til. Og for Stevns Kommunes vedkommende er det Køge Gymnasium, siger han. 


Nyhedsoverblik