Borgmester er lettet over lukning af teltlejr

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen har længe presset på for at få teltlejren i Næstved lukket. Derfor er han lettet i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Om en måned skal den sidste asylansøger i teltlejren i Næstved være flyttet. Lejren lukker nemlig 1. oktober.

Og det glæder borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen (S), som længe har ønsket at få teltlejren lukket.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der har været nogle udfordringer derude. Og folk har det med at glemme, at det ikke er os, men Langeland Kommune, der leder lejren, siger Carsten Rasmussen til TV ØST og tilføjer:

- Jeg er lettet over, at vi nu kan koncentrere os om dem, der skal have en bolig og integreres i vores kommune.

Destruerer teltene

Ifølge borgmesteren vil asylansøgerne enten vil få behandlet deres asylansøgning, inden lejren lukker 1. oktober, eller også vil de blive flyttet til et af de faste asylcentre i landet.

quote Jeg er lettet over, at vi nu kan koncentrere os om at integrere flygtningene i vores kommune

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved

- Men Udlændingestyrelsen vil lade teltene stå en måneds tid eller to for at være helt sikre på, at der ikke igen kommer et flygtningepres som det, vi så sidste år, siger Carsten Rasmussen og tilføjer:

- Det gør de, fordi det er planen, at teltene skal destrueres. De er skadet af vind og vejr. Så for at være sikre på, at de ikke ødelægger noget, der bliver brug for igen, så afventer Udlændingestyrelsen lidt.

I modvind

Teltlejren i Næstved har flere gange været i modvind. Blandt andet efter en medarbejder lagde en beboer i benlås og i starten af juli blev fire asylansøgere anholdt efter et masseslagsmål.

Foruden teltlejren i Næstved lukker teltlejrene i Thisted og Herning også. I alt lukker 2.800 asylpladser helt på landets asylcentre, mens 2.000 pladser opretholdes som såkaldte 'beredskabspladser', som hurtigt kan tages i brug igen.


Nyhedsoverblik