Borgmester efter påbud: Vi har ikke haft styr på retningslinjerne

Vi ville hellere bruge kræfterne på varme hænder end kontrol-hænder, men det ser ud til, at vi nu skal ændre det, siger borgmesteren i Lolland Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For første gang nogensinde får en kommune påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det er Lolland Kommune, der ikke har handlet, som den skulle, i forbindelse med det private plejefirma PlejePlus.

Kommunen fik på otte måneder 266 henvendelser fra borgere, der kontaktede kommunen på grund af den behandling, de fik af Pleje Plus

quote Vi tager kritikken til efterretning. Vi beklager, at vi ikke har ført det tilsyn, vi burde have lavet

Holger Schou Rasmussen (A), borgmester, Lolland Kommune

Styrelsen for Patientsikkerhed giver af den grund Lolland Kommune påbud om at rette op på deres håndtering af klager.

Det andet påbud lyder, at kommunen skal være langt mere opmærksomme på, at plejefirmaet lever op til de forpligtelser, som de har over for borgerne i Lolland Kommune.

- Vi tager kritikken til efterretning. Vi beklager, at vi ikke har ført det tilsyn, vi burde have lavet, siger Holger Schou Rasmussen (A), borgmester, Lolland Kommune til TV ØST.

Mere kontrol

Styrelsen kræver af Lolland Kommune, at den inden 7. maj indsender kommunens fremtidige retningslinjer, der i detaljer dikterer, hvordan de vil håndtere klagerne fra borgerne fremover.

Annete Lykke Petri
Læs også
Styrelse: Borgere i Lolland mangler det nødvendige sikkerhedsnet
Annete Lykke Petri
Læs også
Styrelse: Borgere i Lolland mangler det nødvendige sikkerhedsnet

quote Vi har et krav til, at uanset om man leverer ældrepleje eller asfalt til Lolland Kommune, så skal man leve op til kontrakten

Holger Schou Rasmussen (A), borgmester, Lolland Kommune

- Vi har ikke haft styr på retningslinjerne. Det tager vi som en læring i forhold til, hvordan vi fremadrettet skal agere som kommune. Vi ville hellere bruge hænderne på varme hænder end kontrol-hænder, men det ser du til, at vi nu skal ændre det, siger Holger Schou Rasmussen (A).

Hvordan kan I garantere, at det ikke sker igen?

- Vi har et krav til, at uanset om man leverer ældrepleje eller asfalt til Lolland Kommune, så skal man leve op til kontrakten. Desværre kan man ikke dække sig helt 100 ind, da meget af det er tillidsbaseret. Vi får mere kontrolarbejde fremadrettet, siger Holger Schou Rasmussen (A).

Borgmesteren garanterer, at de nye retningslinjer vil ligge klar den 7. maj, som Styrelsen for Patientsikkerhed kræver det. 

logo_lolland_kommune.jpg
Læs også
Kommune får skrap kritik og påbud efter Pleje Plus-sag
logo_lolland_kommune.jpg
Læs også
Kommune får skrap kritik og påbud efter Pleje Plus-sag

Nyhedsoverblik