Borgertip strømmer ind efter nyt spor i Emilie Meng-sag

Efter at politiet i dag har efterlyst ejeren af en hvid Hyundai i30, er det strømmet ind med henvendelser til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag meddelte politiet, at man efterlyser en hvid Hyundai i30, som blev set i forbindelse med drabet på Emilie Meng, der begyndte med hendes forsvinden i Korsør den 10. juli sidste år.

Omkring halvanden time senere har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi allerede modtaget en lang række henvendelser, oplyser efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen.

- Vi har allerede fået rigtig mange henvendelser, som vi nu er i gang med at kigge på, og det strømmer fortsat ind, siger han.

Politiet kan dog ikke sige noget om, hvad oplysningerne fra borgerne konkret drejer sig om.

Grynede billeder har været forbi eksperter

De nye spor drejer sig om overvågningsbilleder, der tidligere har været så grynede, at de ikke kunne bruges. De har nu været forbi eksperter, og det har betydet, at kvaliteten er blevet væsentligt forbedret.

Det er for tidligt at sige noget om, hvem eller hvor mange der opholdt sig i den hvide bil, fortæller efterforskningslederen.

- Billederne er stadig af så dårlig kvalitet, at man ikke kan se det. Vi ved heller ikke noget om, hvorvidt gerningsmanden sidder i bilen. 

- Men det væsentlige for os er, at vi mange gange har bedt folk kontakte os, hvis man har været i området omkring Korsør Station, og det ved vi, at vedkommende her ikke har gjort, siger Søren Ravn-Nielsen.

Emilie Meng forsvandt den 10. juli tidligt om morgenen, og det satte en omfattende eftersøgning i gang.

Det var dog først juleaftensdag, politiet fandt hendes lig i en sø ved Borup.

Måske forbindelse til knivdrab

Dansk politi er i øjeblikket også i gang med at efterforske et andet uopklaret drab. Det drejer sig om 32-årige Louise Borglit, der blev knivdræbt i Elverparken i Herlev i november 2016.

Hvorvidt de to sager kan have en forbindelse, kan Søren Ravn-Nielsen ikke sige noget om. 

Han siger dog, at det er helt almindeligt, at man i sin efterforskning kigger på lignende sager.

- Helt generelt kan jeg sige, at vi er opmærksomme på, om der er andre sager, som man kan forbinde. Sådan er det altid. Mere kan jeg ikke sige.


Nyhedsoverblik