Borgere slår et sidste slag for at redde lokal brugs - men underskuddet er for stort

Torsdag aften var der borgermøde i Stenlille, hvor de forsøgte at redde den lokale brugs, som lukker den 24. juni.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Borgerne i Stenlille nord for Sorø slog torsdag aften et sidste slag for deres lokale brugs.

Coop meddelte nemlig den 7. juni, at de ville lukke butikken, fordi den gav underskud. Men det fik borgerne i byen op af stolene, og derfor blev der arrangeret et borgermøde, hvor Coops kædedirektør var inviteret.

Over 100 borgere var troppet op til mødet, og det gjorde indtryk på Jesper K. Andersen fra Coop.

- Det gør et meget, meget varmt indtryk at se den opbakning, der er til SuperBrugsen i Stenlille. Det er også den værste aften i mit job, det er jo at komme ned og fortælle byen, at der ikke er plads til SuperBrugsen, siger Jesper K. Andersen, kædedirektør i Coop.

quote Der har været for ringe varer og personale, så folk er gået til andre butikker, uden at de har villet

Egon Andreasen, tidligere formand i SuperBrugsen i Stenlille

- Vi har regnet, og vi har også regnet med meget optimistiske briller. Den omsætning, som Stenlille står med i dag, der kan vi ikke drive et SuperBrugsen-koncept.

Ingen har vidst noget

Egon Andreasen, tidligere formand i SuperBrugsen i Stenlille, er manden, der har taget initiativ til at indkalde til borgermøde. 

- Vi har ikke vidst og været klar over det. Vi var ikke orienteret fra Coop, at den skulle lukke, siger han og fortsætter:

- Jeg er utrolig skuffet over, at det er os, der skulle indkalde til et møde, fordi vi mener, at det er Coop og medlemmerne, der ejer Coop, men det har vi ikke mærket noget til, fordi beslutningerne bliver truffet hen over hovedet på os. Både tidligere bestyrelse og den nuværende bestyrelse – ingen har vidst noget.

En forbedring var på vej

Men skulle I her i Stenlille ikke have været bedre til at lægge pengene nede i SuperBrugsen?

stenlille_brugs_fra_cng1.jpg
Læs også
Lokal brugs lukker: - Vi er frygtelig rystede over situationen
stenlille_brugs_fra_cng1.jpg
Læs også
Lokal brugs lukker: - Vi er frygtelig rystede over situationen

- Der har været for ringe varer og personale, så folk er gået til andre butikker, uden at de har villet. De har virkelig savnet SuperBrugsen, det har vi hørt jævnligt, lyder det fra Egon Andreasen.

Den nye formand i SuperBrugsen, Frank Pedersen, er imponeret over det store fremmøde til borgermødet. Så imponeret, at han bliver berørt.

- Jeg har følt engagementet fra byen og har virkelig følt, at uddeleren gerne ville det her. Og jeg har også belæg for at sige – uden at nævne tal – at der var en forbedring på vej. Og det har man ikke villet høre på fra Coops side, og vi har endda inviteret dem herned for at tage en snak om, hvordan vi kunne vende butikken. Det er bare ikke sket, siger han. 

stenlille_brugs_fra_cng1.sub_.01.jpg
Læs også
Lukning af lokal brugs rystede borgere – nu er der indkaldt til borgermøde
stenlille_brugs_fra_cng1.sub_.01.jpg
Læs også
Lukning af lokal brugs rystede borgere – nu er der indkaldt til borgermøde

Et for stort underskud

Snak eller ej, så blev underskuddet i butikken for stort til at Coop kunne lade butikken være åben, lyder det fra Jesper K. Andersen.

- Vi går rigtig langt. Vi er jo ejet af vores medlemmer. 1,7 millioner. Så derfor lader vi tit vores butikker løbe rundt med underskud eller et nulresultat, men her er tingene bare nået for langt fra hinanden, siger han.

SuperBrugsen i Stenlille lukker søndag den 24. juni. Der er 14 fuldtidsansatte og 13 deltidsansatte i butikken som mister deres job.

På søndag har butikken sat de fleste af varerne ned til halv pris, for at komme af med det sidste, inden forretningen lukker.


Nyhedsoverblik