Borgere skal igen høres om omdiskuteret gasledning: Her afholdes borgermøderne

Den endelige plan for den omdiskuterede gasledning Baltic Pipe er nu klar. Planen skal drøftes på en række offentlige møder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den endelige plan for den kontroversielle gasledning Baltic Pipe er nu klar, og derfor indledes en anden høringsrunde om gaslinjen.

quote Det er i alles interesse, at alle bemærkninger spørgsmål og svar kommer frem, så vi kan lave gasledningen på den bedst mulige måde

Søren Juul Larsen, Energinet

Projektet har været meget kontroversielt i vores område, hvor både linjeføringen og anlæggelsen af en kompressorstation ved landsbyen Everdrup nær Sydmotorvejen i Næstved Kommune har fået kritik.

Der har allerede været afholdt en høringsrunde om planerne, men efter linjeføringen er låst fast, bliver endnu en høringsrunde afhørt med en række borgermøder. Et af disse møder vil specifikt handle om situationen i Everdrup.

Læs også
Borgere til kamp mod kæmpe gasledning: Nu samler de underskrifter ind
Læs også
Borgere til kamp mod kæmpe gasledning: Nu samler de underskrifter ind

- Vi håber, at alle, der har kommentarer og bemærkninger, vil være med til at drøfte projektet og benytte sig af muligheden for at indsende høringssvar til myndighederne, siger Søren Juul Larsen, Energinets chefprojektleder for Baltic Pipe-projektet.

- Vi håber også, at alle lodsejere og naboer vil komme til borgermøderne. Det er i alles interesse, at alle bemærkninger spørgsmål og svar kommer frem, så vi kan lave gasledningen på den bedst mulige måde og så skånsomt som muligt.

Artiklen fortsætter under kortet.

De gule linjer viser det eksisterende gastransmissionsnet. Baltic Pipe er den blå linje: Der skal laves nye rør i Nordsøen, over dele af Jylland, over Lillebælt, over Fyn, over Vest-, og Sydsjælland samt i Østersøen.
De gule linjer viser det eksisterende gastransmissionsnet. Baltic Pipe er den blå linje: Der skal laves nye rør i Nordsøen, over dele af Jylland, over Lillebælt, over Fyn, over Vest-, og Sydsjælland samt i Østersøen. Foto: Energinet.

Uændret linjeføring

Trods indsigelser fra mange borgere, så holder Energinet i vores område fast i den allerede fremlagte linjeføring i det fremlagte forslag.

Gaslinjen Baltic Pipe vil i vores område gå fra Kelstrup Strand ved Slagelse, syd om Slagelse by, syd om Fuglebjerg, nord om Næstved og ud i Østersøen mellem Feddet og Faxe Ladeplads.

Ole Daugaard Buhl
Læs også
Energinet om stor gasledning: Det er landmændene, der tager fejl
Ole Daugaard Buhl
Læs også
Energinet om stor gasledning: Det er landmændene, der tager fejl

- Vi har lyttet til borgere og kommuner og ændret en række steder. Nogle steder er områder droppet og nye kommet i spil, andre steder er der lavet justeringer. Men det er desværre ikke muligt at lave sådan en stor gasledning uden at komme til at genere nogen eller skabe ulemper. Mange så helst, at gasledningen blev gravet ned et andet sted end på deres jord. Men vi forsøger at planlægge ruten og inddrage alle berørte, så projektet kan laves så skånsomt som muligt, siger Søren Juul Larsen.

Her afholdes borgermøderne:

De offentlige borgermøder afholdes i syv forskellige steder i Danmark – heraf tre i vores område:

 

  • Mandag den 4. marts 2019 kl. 19:00 på Pulzion – Peter Tofts Vej 21, 6000 Kolding
  • Tirsdag den 5. marts 2019 kl. 19:00 i Varde Fritidscenter – Lerpøtvej 55, 6800 Varde
  • Onsdag den 6. marts 2019 kl. 19:00 i Arena Næstved – Ved Stadion 11, 4700 Næstved – særskilt borgermøde om forslag til kompressorstation ved Sydmotorvejen nær Everdrup.
  • Torsdag den 7. marts 2019 kl. 19:00 på Vilcon Hotel & Konferencegaard – Lorupvej 44, 4200 Slagelse
  • Tirsdag den 12. marts 2019 kl. 19:00 i Odense Congress Center – Ørbækvej 350, 5220 Odense
  • Onsdag den 13. marts 2019 kl. 19:00 i Holmegaard Hallen – Glasværksvej 1, 4684 Holmegaard
  • Torsdag den 14. marts 2019 kl. 19:00 på Comwell Middelfart – Karensmindevej 3, 5500 Middelfart

Se herunder et indslag fra et tidligere borgermøde om Baltic Pipe

Planerne om en gigantisk naturgasledning på tværs af Sjælland skaber bekymring blandt flere landmænd. Lige nu er de samlet til et stormøde om rørledningen Baltic Pipe. Det foregår i Helufmagle Hallen.

Nyhedsoverblik