Borgere på Lolland går sammen om at redde gammel skole

En gammel skolebygning i Holeby på Lolland stod til nedrivning. Nu er byens borgere gået sammen om at redde den.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I lørdags mødtes Holebys indbyggere til et møde om at bevare den gamle skole, som ellers stod til nedrivning. Her dukkede over 100 borgere op for at vise deres opbakning. 

Planen er, at den gamle bygning skal bruges til et medborgerhus, der kan benyttes af alle. Og her har det været afgørende at få borgernes støtte. 

- Vi er dybt afhængige af, at vores borgere engagerer sig i deres landsby. Og vi kan ikke som kommune komme og skabe det drive og det fællesskab man skal ville i en by. Det skal man selv have lyst til, og det synes jeg dagen i dag har vist, siger Henrik Høegh (V), næstformand for Teknisk Udvalg i Lolland Kommune, til TV ØST. 

quote Det påvirker os rigtig meget, at der er den opbakning i byen. Det er meget mere, end vi havde regnet med

Henrik Andreassen, Formand for arbejdsgruppen i Holeby

60.000 kroner fra indbyggerne 

Under mødet kunne man støtte projektet økonomisk ved at købe et andelsbevis for 1.000 kroner. Det valgte 60 personer at gøre. Dermed blev der indsamlet et pænt beløb til at redde bygningen. Formanden for arbejdsgruppen i Holeby var ovenud tilfreds med lørdagens fremmøde og støtte. 

- Det er fantastisk. Det påvirker os rigtig meget, at der er den opbakning i byen. Det er meget mere, end vi havde regnet med, siger Henrik Andreassen, formand for arbejdsgruppen i Holeby, til TV ØST. 

141112alex01.jpg
Læs også
Seerbilleder: På tur rundt ved Holeby
141112alex01.jpg
Læs også
Seerbilleder: På tur rundt ved Holeby

Holeby og Lolland Kommune skal nu blive enige om overtagelsen af bygningen. Teknisk forvaltning holder møde 7. marts om mulighederne for den gamle skole. 

Formanden for arbejdsgruppen er dog sikker på, at medborgerhuset vil blive en realitet inden længe. 

 


Nyhedsoverblik