Borgere indkaldt til møde: Meld jer som førstehjælpere nu

Karrebæksminde Lokalråd og Region Sjælland inviterede til borgermøde for at få flere til at tilmelde sig som førstehjælper.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vi skal være bedre til at hjælpe andre, når uheldet er ude.

Derfor var der tirsdag aften indkaldt til borgermøde i Karrebæksminde.

Det var Karrebæksminde Lokalråd og Region Sjælland, der havde inviteret til møde med ét formål: At få beboerne til at melde sig som førstehjælpere.

Borgermødet var et led i kampagnen Danmark Redder Liv, som TV ØST står bag sammen med blandt andre Region Sjælland og Dansk Folkehjælp.

quote Vi er et sted, hvor vi ikke lige ligger op og ned ad en Falck-station, så der kan jo godt gå et stykke tid, før der kommer en ambulance herud

Anne Planck, medlem af Karrebæksminde Lokalråd

Målet er at finde mindst 2.000 nye førstehjælpere, der kan træde til, når uheldet er ude. Og indsatsen er også vigtig i Karrebæksminde: 

- Vi er et sted, hvor vi ikke lige ligger op og ned ad en Falck-station, så der kan jo godt gå et stykke tid, før der kommer en ambulance herud, siger Anne Planck, der er medlem af Karrebæksminde Lokalråd.

- Så det er noget med at give tryghed til lokalområdet og være med til at redde liv, hvis det er muligt for vores medmennesker her i lokalområdet.

Hjertestarter TV ØST
Læs også
800 hjertestartere er lukket inde og kan ikke redde liv døgnet rundt
Hjertestarter TV ØST
Læs også
800 hjertestartere er lukket inde og kan ikke redde liv døgnet rundt

Målet er halvvejs nået

Kampagnen forsøger at finde 2.000 førstehjælpere, og lige nu er målet halvvejs i hus, da flere end 1.000 er tilmeldt.

Førstehjælperne skal sikre, at folk, der får hjertestop, får hurtig hjælp. Chancen for overlevelse bliver nemlig reduceret med ti procent for hvert minut, der går. Derfor skal førstehjælperne kunne nå frem, så personen med hjertestop hurtigst muligt får livreddende hjerte-lungeredning, så flere overlever.

Vil du være førstehjælper, kan du tilmelde dig her.

foerstehjaelp.jpg
Læs også
Regionen skal redde liv: 2.000 førstehjælpere skal nu findes
foerstehjaelp.jpg
Læs også
Regionen skal redde liv: 2.000 førstehjælpere skal nu findes
Se eller gense indslaget: Tirsdag kunne man flere steder lære at redde liv. Det var nemlig international hjertestarterdag. Samtidig har kampagnen Danmark Redder Liv fået over 1.000 tilmeldinger. 

 


Nyhedsoverblik